Albérletnél lehet-e az elmaradt (utolsó) bérleti díjat a kaucióból rendezni?
"De valószínűleg megakarják valami másra tartani valamilyen indokkal."
Megtartani sem lehet, éppúgy ahogy lelakni sem.
Elmaradt közüzemi díj, bérleti díj, károkozás fedezésére szolgál.
Lakásbérletnél mire szolgál a kaució? :: Dr-kolozsvari-ugyvedi-iroda
" De valószínűleg megakarják valami másra tartani valamilyen indokkal."
Nyilván meg akarják tartani ameddig szükséges. Többek között az utolsó havi számlákat abból szokták rendezni, vagy az esetleges károkozást.
"amíg az utolsó nem rendeződik a következő hónapot is kifizetteti"
Ez a mondat mit jelent?
A kaució nem erre van.
Ha nem fizetsz és elvárod, hogy a kaucióból vonják le az utolsó hónapot, akkor szerintem az szerződésszegés és felmondhatja a tulaj a dolgot, mert megszegted a szerződést. Tehát ezek után kapsz kb 15 napot a kiköltözésre és utána megindulhat a kilakoltatás, ha volt közjegyző. A kaució meg persze nem jár vissza.
Bár a te esetedben a kilakoltatás része nem para, de nem járna vissza kaució.
Ettől függetlenül szerintem sok ember van, akivel megtudod beszélni, hogy inkább lelaknád a kauciód egy részét, de alapból ez nem így van.
Végül az utolsó havit átutaltam és megtartotta a 200.000ft kauciót is, mert nem tetszett neki a festés.
Nos egy Újbudai 42 nm-es lakás festése 200.000ft manapság? Jó tudni...
6-osnak írnám kérdésedre a válaszom, hogy mivel az októberi utalásom "átcsúszott" novemberre, a novemberi bérleti díjat is kifizettette velem.
Erre kérdeztem tőle, hogy azt lehetne-e rendezni a kaucióból és erre mondta, hogy abból nem lehet, sőt a novemberi hónapot is ki kell fizetni.
Mindenhol azt olvasom az ilyen jellegű cikkekben, hogy a "kaució az elmaradt bérleti!!!, közüzemi díjak elmaradásának rendezésére és az esetleges károkozások fedezésére szolgál."
Mivel nem nézte meg milyen lett a festés a biztonság kedvéért nem engedte feltételezem a kaucióból fedezni a legutolsó bérleti díjat. De mivel 100.000ft/hó volt a bérleti díj, talán kijött volna fele-fele arányban is.
100 festésre, 100 utolsó bérleti díjra.
Nem tudom ezt a részét, mert a pesti festés árakat nem ismerem.
Arra nem számítottam, hogy a festés nem fog tetszeni...így kár volt vele kínlódni.
A szomszédok azt mondták (nem az ottaniak, hanem az itthoniak), hogy neki így a legjobb megkapta az utolsó ( esetemben még az utolsó utánit is) és a 200at is megtartotta.
Arra jutottunk, hogy hiába olvassuk itt a neten, hogy a kaució az elmaradt bérleti díjra is szolgál, úgyis úgy csinálja a tulaj, ahogy neki a legjobb...
Pl mikor az üzletet béreltem a kaucióból lett fedezve az utolsó 2 havi. 2x150.000ft, tehát ott 300 volt a kaució.
Mivel az üzlet mellett volt az ő építészirodájuk tudták, hogy nincs károkozás...
Valószínűleg 2 eset sem ugyanolyan...a pestinél nem nézte meg a lakást mikor elköltöztem, csak mikor visszamentem átadni.
Nah erre írtam, hogy valamire megakarja tartani!
Mintha tudta volna előre, hogy megtartja, ezért ne abból rendezzük a bérletit ( ami a fele!)
A jelenlegi üzletnél nem lesz ilyen gond, mert fölötte laknak a tulajok.
Bocs, ha kicsit kifejtősen írtam és köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!