Bútorozatlan szobába beköltözve megtehetném, hogy ha elköltözöm, hagyom itt a bútorokat, és a köv. lakó vegye meg tőlem - ha 350 ezret költöttem rá, és nincs bajuk, mennyivel vihető le az ár?
Mondjuk levinném 300 ezerre. Ugye van kaució is, azt is én kapom, tehát egy dilemma elé állítom a következő lakót: képek alapján megtetszik neki a szobám, de megtudja, hogy ez mind az enyém, tehát vagy magának vesz (esetleg hozhat, mikor költözik, de kétlem, hogy valaki úgy költözne, és inkább neki sincs), vagy kifizeti borsos áron a bútorokat, és akkor spórolt egy cipekedést, vásárlást, mindent. De cserébe fizetni kell. Amúgy olcsó a szoba, 61 ezer, tehát 5 hónapnyi albérleti díjnak megfelelő összeget kéne pluszban adnia a bútorokért.
Még nem költözöm el, illetve ha tenném, lehet, hogy ott is szükségem lenne a saját bútoraimra - csakhogy nekem is bele kell számítani a szállítást, pl. itt nincs lift, és a 4. emeletről kellene cipelni. Fordított esetben pedig neki kellene ide felcipelnie a sajátjait.
Ha tegyük fel beleegyezik, hogy megveszi tőlem, amit 350 ezerért vettem, hivatkozhatok arra, hogy újak (egy széken kívül, ami 2 éves, mind idén vásárolt újonnan), ezért fizessen ki legalább 300 ezret érte (tehát máris engedtem 50 ezret), vagy jogos lenne részéről alkudnia 250, netán 200 ezerre?
Nyilván én válogassam meg, ki jön ide, és olyan vegye ki, aki kifizeti, csak azt sem akarom, hogy ne jöjjön senki, mert nem fizeti senki a 300 ezret ki nekem.
Végső esetben megtehetem, hogy a tulajdonost megkérem, vegye meg tőlem, és akkor is pénzemhez jutok, de érdekelne, ha te kerülnél ilyen helyzetbe, hogyan döntenél.
Ha fontos, leírhatom a bútorokat és azok árát, van köztük talán 1-2 túlzás, de amúgy normális árak.
Szóval nem is vetted őket, hanem innen-onnan "szerezted"...
Ezért senki nem fog neked pluszba fizetni, max add ki 70ért bútorozottan, arra van esély, hogy kiveszik, de megvenni szerintem ebben az esetben esélytelen.
:D Komoly ez az egyszerűsítés. Az előző helyről hozott székemet én vettem, szó szerint saját, tehát nem innen-onnan, és nem is szereztem. A matrac az egyetlen, amihez én is használtan jutottam, ez igaz, de nézz meg matracárakat ma, az az egyetlen, ami nagyon drága.
Az idén vásárolt bútorok szintén újak. Nem is értem, hogyan szűrted le, hogy innen-onnan "szereztem" őket. :D
Talán leírtam kétszer, hogy bele fogom írni a hirdetésbe, de akkor harmadszor is...
1. a főkép a bútorozott szoba
2. lesz kép az üres szobáról, hogy ha nem kell semmi, így néz ki, lift nélkül cipelhetsz fel bármi mást a negyedikre
3. bele fogom írni, hogy a szoba bútorozatlan, a bútorokat tőlem kell megvenni, minél többet veszel, annál kevesebbet kell cipekedned, a pénzzel nemcsak bútort, hanem kényelmet vásárolsz!
Tehát marketingesen fogom megfogalmazni, hogy azért vedd meg, hogy se újat venned, se cipekedned, se semmit ne kelljen csinálnod.
De azért előtte a tulajjal is beszélek, mit venne meg.
Miért nem hírdeted már meg?! Napok óta itt ezen morfondírozol, de senkit nem érdekel hogy mit csinálsz a bútorokkal.
Gyerünk, csináld a hírdetést, ne itt panaszkodj meg magyarázkodj!
Ha a 2. bekezdésig sem sikerült eljutnod... egy kérdést tettem fel. Több napja azért parádézom, mert a válaszokra válaszolok. A kérdést kiírtam, onnantól áll magában, ha nem kattintasz bele, nem tudsz róla.
"Még nem költözöm el, illetve ha tenném, lehet, hogy ott is szükségem lenne a saját bútoraimra"
Nagyon marketinges a kényelemmel megfogalmazni azt, hogy egy szobabérléshez 500ezer forintot kérsz beköltözéskor :D
Tuti tülekedni fognak a szobádért :D
Elképzelhető, hogy az ágyon kívül minden elhozok, ha költöznék.
Amúgy ha semmit nem vesz tőlem a köv. lakó, csak annyit kérnék tőle fél-1 év múlva, hogy fényképezze le a szobát, hogyan lakta be. Lesz majd a földön egy matrac, meg egy szék a 2 sz*ros gatyának, és ennyi? :D
Ha nincs cucca, akkor bútorozottba költözik kb ugyanennyi pénzért, ha van, akkor nem kellenek neki a használt cuccaid.
Ritka idiótanak kell lenni ehhez a felállashoz, hogy 300ezret fizessen egy szobaberendezésért, amit ki sem valaszthat, használt is, ráadásul jóval olcsóbban kijön, ha bútorozottba megy, ahonnan szintén nem kell lecipelnie sem majd a szrokat, ha továbbáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!