Bútorozatlan szobába beköltözve megtehetném, hogy ha elköltözöm, hagyom itt a bútorokat, és a köv. lakó vegye meg tőlem - ha 350 ezret költöttem rá, és nincs bajuk, mennyivel vihető le az ár?
Mondjuk levinném 300 ezerre. Ugye van kaució is, azt is én kapom, tehát egy dilemma elé állítom a következő lakót: képek alapján megtetszik neki a szobám, de megtudja, hogy ez mind az enyém, tehát vagy magának vesz (esetleg hozhat, mikor költözik, de kétlem, hogy valaki úgy költözne, és inkább neki sincs), vagy kifizeti borsos áron a bútorokat, és akkor spórolt egy cipekedést, vásárlást, mindent. De cserébe fizetni kell. Amúgy olcsó a szoba, 61 ezer, tehát 5 hónapnyi albérleti díjnak megfelelő összeget kéne pluszban adnia a bútorokért.
Még nem költözöm el, illetve ha tenném, lehet, hogy ott is szükségem lenne a saját bútoraimra - csakhogy nekem is bele kell számítani a szállítást, pl. itt nincs lift, és a 4. emeletről kellene cipelni. Fordított esetben pedig neki kellene ide felcipelnie a sajátjait.
Ha tegyük fel beleegyezik, hogy megveszi tőlem, amit 350 ezerért vettem, hivatkozhatok arra, hogy újak (egy széken kívül, ami 2 éves, mind idén vásárolt újonnan), ezért fizessen ki legalább 300 ezret érte (tehát máris engedtem 50 ezret), vagy jogos lenne részéről alkudnia 250, netán 200 ezerre?
Nyilván én válogassam meg, ki jön ide, és olyan vegye ki, aki kifizeti, csak azt sem akarom, hogy ne jöjjön senki, mert nem fizeti senki a 300 ezret ki nekem.
Végső esetben megtehetem, hogy a tulajdonost megkérem, vegye meg tőlem, és akkor is pénzemhez jutok, de érdekelne, ha te kerülnél ilyen helyzetbe, hogyan döntenél.
Ha fontos, leírhatom a bútorokat és azok árát, van köztük talán 1-2 túlzás, de amúgy normális árak.
Nincs ember aki kifizetne neked bútorokért 300 ezret.
Inkább keres bútorozott szobát, ahogy épeszű emberek szobát szoktak kivenni.
Remélem nem üzleti iskolába jársz, mert kidobott pénz...😆
Nem kidobott, mert ha nem veszi meg, viszem magammal. Az a tervem, hogy akkor költözöm el innen, ha saját lakásom lesz vagy nővel költözök új albérletbe, ebből elsőbe mindenképp kell minden, másodikba pedig 1-2 bútor beférhet, max. az ágyat kellene itthagynom, az úgyis nagy és felesleges cipelni, az meg csak 20 ezer volt. (Pár héttel később 35!)
Az én kényelmetlenségem ott kezdődne, hogy cipekedés+elszállítás pénzbe és energiába kerül, de akkor inkább azt vállalom be, mint hogy bármit is itt hagyjak vagy engedjek az árból.
Papíron persze szép és jó ez. De gondolkozz már kicsit.
Azt mondod olcsó a szoba. Aki 60 ezres szobát néz, az okkal keresi olcsón. Valószínűleg nem akar majd 300 ezres kiadást.
Meg alapvetően már régen rossz, ha beköltöző lakóként a távozó lakóval kell cigánykodni, erre senki nem vevő.
És akárhogy nézzük, nem lesz olyan hülye, aki magas áron megveszi, maximum akkor, ha ezzel azt érzi ő is nyer. Nyilván neked az a célod, hogy te nyerj rajta.
Mai világban és árak mellett nem veszünk bútort, hanem saját magunk készítünk fele-harmada áron.
Másrészt azt írod 60ezer a bérleti díj, 2havi óvadék esetén ez 3 havi díj. Ehhez jönne a bútorok ami 5 havi. Ez összesen 8havi díjnak felel meg. Akinek csak szobabérlésre futja, szerinted meg tudja fizetni egyszerre a 8havi díjat, ami a teljes éves bér 2/3-ad része?!
Ha vesz is valaki bútort albérletbe, folyamatosan veszi meg, hónapról-hónapra stb. nem pedig egyszerre. Annakidején én is 3hónapig építettem hétvégénként a saját tervezésű szekrénysoromat...
16: igen, én is ebben az évben január-március-augusztus-október ritmusban vettem a bútorokat + egy székem 2020. májusi, de az csak 8 ezer, semmiség. Bár ha jól emlékszem, most 10 ezerért árulják. A kérdés az, hogy az új ember beleszeret képek alapján a szobába, de rájön, hogy ez amúgy üres... ne fizesse ki, majd vesz magának. Itt a kényelmet kell megfizetni.
17: igen, ezen is gondolkodtam. Használt bútor, de semmi baja. A széken kívül minden idei. Ha 3 éven belül költöznék el, 3 évesnél fiatalabb bútorok lesznek. És semmi bajuk. Nem vagyok kövér, hogy szétnyomnám, nincs bajuk. Nem dohányzom, nem eszem le őket, nem sz*rom össze az ágyat, nem penészes a matrac... a kanapén duplán van letakarva, még be sem koszolódik. Tehát ha valaki 5 éven belül jönne, újszerűnek fognak tűnni a bútorok.
Tökmindegy az állapota, használt.
Más dolog, hogy ha felraksz egy képet a szobáról, akkor nyilván azt fogják hinni, hogy bútorozott szobát akarsz kiadni 60ért. Nem korrekt.
Külön szobát nem is szoktak kiadni bútorozatlanul, a 200 is rohadt drága ezért.
60ért bútorozottat fog kivenni, ott sem kell cipekednie a bútorokkal és még a gatyája sem megy rá más bútoraira, ami esetleg nem is tetszik neki.
Pedig bútorozatlanul vettem ki. Előző helyemről hoztam a széket, fotelt és matracot, így vettem ágyat és asztalt kezdetnek. Szekrény lett a szomszéd szobából, a kanapé később luxusként, hogy tele legyen a szoba és komfortos legyen. Most pedig kicserélem a szekrényt kisebbre és a fenmmaradó helyen könyvespolcra.
Alapból elutasítom a home office-t, évekig váltam, mikor jött a járvány olyan helyen laktam, ahol gyűlöltem, később már elfogadható helyre költöztem, de ott meg a net miatt nem tudtam mindig dolgozni... és most végre kezdem megszeretni a távmunkát, mert jó a szoba. Végre kimondhatom, hogy a home office-hoz lett home-om is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!