Mennyit emelhetek a bérleti díjon 5 év után?
Én egy 20-ast mondanék, ez nagyjából az infláció mértékével is egyezik.
Illetve egyrészt piaci ár alatt van, tehát érezheti a bérlőd, hogy még mindig megbecsülöd őt (és nem fogja rávágni azt sem, hogy ennyiért jobbat találok!), és egy ekkora összeg már neked is megtolja azért a hóvégi büdzsét.
Nem tudom, hol van a lakásod. Én azért érdeklődnék előtte az albérlet árakról a környéken.
Jó albérlőt is nehéz találni.
Nem tudni, hogy neki is megéri e több pénzért a lakás.
10%, neked az most kb tízezer forint.
Ez még nem bántja a lelkét.
És oké hogy olcsón adod, de a bérlőnek nem kötelessége a festés és egyéb karbantartások. Azt neked kellene megcsinálni.
Szerintem a 115e új árnak reális.
120-ra emelném. 5 év után ez egyáltalán nem sok.
Persze ez sok mindentől függ. Nekem pl. most van egy olyan bérlőm, aki mellett nincs(!) amortizáció a lakásban. Teljesen felújítva kapta meg, vigyáz mindenre, takarít rendesen, újszerű állapotban van évek óta is a lakás. Neki biztosan nem fogok emelni, mert számomra sokkal fontosabb az állagmegóvás, mint a bérleti díj mértéke. De az is tény, hogy nekem ez nem kenyérre kell. Keresek annyit, hogy erre a bevételre ne legyen szükségem. Ebből minden fillér megy a megtakarításba.
Egyedül lakik? Mekkora lakás?
Saját pénzből szépítgeti?
Rezsivédett?
125-130
De lehet hogy Ő is nehezen jön ki hónap végére...
Nem a saját költségén festette ki - 1 havi bérleti díjért cserébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!