Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyit emelhetek a bérleti...

Mennyit emelhetek a bérleti díjon 5 év után?

Figyelt kérdés
5 éve van egy albérlőm, akinek még sohasem emeltem díjat. Vigyáz a lakásra, kifestette, időben fizet, normális szerződésünk van, be van jelentve. Viszont most kezdek nehezen kijönni hó végén, és az emelésen gondolkodom. Hasonló lakások 130-150 körül vannak, én 105-ért adom ki. Mennyi lehet az, ami még nem lehet gond a mostani 20%-os infláció mellett?
2022. okt. 2. 06:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Amennyit csak akarsz, az albérlőd anyagi helyzetével mi meg nyilván nem vagyunk tisztában.
2022. okt. 2. 06:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 20-ast mondanék, ez nagyjából az infláció mértékével is egyezik.

Illetve egyrészt piaci ár alatt van, tehát érezheti a bérlőd, hogy még mindig megbecsülöd őt (és nem fogja rávágni azt sem, hogy ennyiért jobbat találok!), és egy ekkora összeg már neked is megtolja azért a hóvégi büdzsét.

2022. okt. 2. 07:42
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hol van a lakásod. Én azért érdeklődnék előtte az albérlet árakról a környéken.

Jó albérlőt is nehéz találni.

Nem tudni, hogy neki is megéri e több pénzért a lakás.

2022. okt. 2. 08:05
 4/12 nemaRendőrség ***** válasza:
91%

10%, neked az most kb tízezer forint.

Ez még nem bántja a lelkét.

És oké hogy olcsón adod, de a bérlőnek nem kötelessége a festés és egyéb karbantartások. Azt neked kellene megcsinálni.

Szerintem a 115e új árnak reális.

2022. okt. 2. 08:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Amikor kiadtam, 115 volt a környék. Az egyeszség része volt, hogy kifest egy havi bérleti díjért, és ezért is volt olcsóbb. Most 130-150 a környék, és a lakás jó helyen van, jó a lakóközösség, a rezsi 12-20 000 körül van, mert leszigetelt, a bútorok 5 évesek. Tehát nagyon jól jár vele.
2022. okt. 2. 10:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én az átlag ár közép értékére lőném be a bérleti díjat.
2022. okt. 2. 10:57
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

120-ra emelném. 5 év után ez egyáltalán nem sok.

Persze ez sok mindentől függ. Nekem pl. most van egy olyan bérlőm, aki mellett nincs(!) amortizáció a lakásban. Teljesen felújítva kapta meg, vigyáz mindenre, takarít rendesen, újszerű állapotban van évek óta is a lakás. Neki biztosan nem fogok emelni, mert számomra sokkal fontosabb az állagmegóvás, mint a bérleti díj mértéke. De az is tény, hogy nekem ez nem kenyérre kell. Keresek annyit, hogy erre a bevételre ne legyen szükségem. Ebből minden fillér megy a megtakarításba.

2022. okt. 2. 13:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
125 szerintem korrekt lenne de nem akarok butaságot mondani, én is ki akarok adni egy szobát, 80-ért mennek erre de ha találok normális embert kiadom hatvanért, egy normális bérlő lassan megfizethetetlen☺☺
2022. okt. 2. 13:23
 9/12 anonim ***** válasza:
55%

Egyedül lakik? Mekkora lakás?

Saját pénzből szépítgeti?

Rezsivédett?

2022. okt. 3. 07:43
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

125-130

De lehet hogy Ő is nehezen jön ki hónap végére...

Nem a saját költségén festette ki - 1 havi bérleti díjért cserébe!

2022. okt. 3. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!