Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha kiadom a lakásom adószámos...

Ha kiadom a lakásom adószámos magánszemélyként akkor az adót hogyan kell fizetni?

Figyelt kérdés
15% szja-t kell ha jól tudom. És akkor fogok magam bemegyek a papìrboltba, veszek egy számlatömböt és megìrom az albèrlőnek a számlát?
2022. aug. 26. 22:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Negyedévente adóelőleget, következő évben adóbevalláskor adót fizetsz.

Levonhatod a bevételből a kiadásokat, ha van számlád.

2022. aug. 26. 22:50
 2/5 anonim ***** válasza:
54%

Ha magánszemélynek adod ki, akkor nem kötelező a számla, elég ha kézzel írsz egy elismervényt. Az adót pedig negyedévente elutalod (csekken is lehet valószínűleg, de azt a NAV-tól kell szerezni).

Ha cégnek adsz ki, akkor kell a számla, viszont ott már a számlán le kell vonni az adót, mert azt a cég fizeti be és te csak a nettó pénzt kapod.

2022. aug. 26. 22:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen.

Viszont nekem tavaly ősszel azt mondta a NAV, hogy akkor is az adóazonosító jellel kell adózni rá, ha van adószámod, mert a hosszútávú bérbeadást ők így kérik.

170 000 Ft/hó bevétel (nyereség?) alatt viszont lehet éves általányt fizetni, ami 29 000 Ft. Ez most új, még nem tudom a részleteit.

2022. aug. 27. 02:08
 4/5 xswerdy ***** válasza:
adózni ugyan úgy kell, mint adószám nélkül. Ha számlát kér a bérlő, akkor kell adószám, mert számlát nem tudsz a nélkül adni.
2022. szept. 4. 13:39
 5/5 anonim ***** válasza:
4: Ugyanúgy elfogadja a munkahely és az adóhatóság is az átvételi elismervényt, mint a számlát, számlaképesség alatt értendő ez is.
2022. szept. 4. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!