Magánszemélyként ha számlát kell kiállítanom valakinek feltétlenül szükséges adószámot igényelni vagy elég az adóazonosító jel?
Magánszemélyként nem vagy számlaképes, adószámos magánszemélyként meg nem csak bizonyos tevékenységeket számlázhatsz.
Mit akarsz számlázni és milyen összegben?
A kérdés úgy tudom értelmezni, hogy gazdálkodó szervezet használt dolgot vásárolna magánszemélytől.
A kiadást ezért valahogy igazolnia és könyvelnie kell. Ezt neveznénk számlának.
Ilyen esetekre korábbban volt (most nem tudom) a talán évi 600.000 Ft keret, ami után a magánszemélynek nem kellett jövedelem adóznia. A "számla" tulajdonképpen adás-vételi szerződés volt, amit ugye bármely magánszemély köthet.
Jól tudom?
Most mi a helyzet a kötelező elektronikus nyilvántartással?
"A kérdés úgy tudom értelmezni, hogy gazdálkodó szervezet használt dolgot vásárolna magánszemélytől."
Hát ha valóban erre gondolt a kérdező, akkor borzasztóan rosszul tette fel a kérdést.
Szerintem nem erre gondolt... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!