Egyik ismerősöm barátjának vám egy kiadó albérlete. Megbeszeltuk elmondta mennyi az albérlet és mennyi a rezsi. Ő a fix rezsihez ragaszkodott azt mondta nem akar vele foglalkozni. Megállapodtunk mindenben 4 honnapal előtte. Most viszont ahogy mennénk már variál hogy mégis kevés a kaució és hogy ő arra gondolt hogy a fix rezsin felül ha túl fogyasztunk akkor azt is fizessuk meg. (A jelenlegi rezsi emelkedesek miatt fel) Szerződést nem írtunk még.
Mondjuk ilyen rezsifeltételekkel, amikre újabban számíthatunk, teljesen reális a kérése. Ha ti adnátok ki lakást, ti is kénytelenek lennétek változtatni. Ez egy nem várt extrém helyzet.
Ezt 4 hónappal ezelőtt senki nem tudhatta, ő sem.
Másutt sem járnátok jobban, a rezsikülönbözetet egyetlen bérbeadó sem fogja tőletek átvállalni.
2022. aug. 15. 22:33
4/16 anonim válasza:
A kauciót ha már kifizettétek akkor azzal ne variáljon, a rezsiben igaza van.
2022. aug. 15. 22:47
5/16 anonim válasza:
Érthető a kérése. Elszálltak az árak mint állat.
A rezsi alapból egy fekete lyuk, senki nem látja mennyi is lesz az annyi, de az egyértelmű, hogy több, mint eddig.
Kaució szempontból meg azt látom, hogy amit 1 éve vettem mosógép, hűtő, berendezések azok most 25-30%-al kerülnek többe.
2022. aug. 15. 22:47
6/16 anonim válasza:
Én inkább keresnék egy normális albérletet.. szerintem ez madárnak fog titeket nézni, mindíg kitalál valamit hogy többet fizess
2022. aug. 15. 22:56
7/16 anonim válasza:
Ahogy az 5-ös is írja!
Én a kauciót is megértem, ha eddig csak 1 hónapot kért a barátja miatt és 2 havira akarja emelni. Ha viszont 2 havit fizettetek neki, akkor nem jogos megemelnie.
A kaució általában a 2 havi bérleti díj. Ha beemeli a kauciót, akkor a lakbért is emeli?
2022. aug. 15. 22:59
8/16 anonim válasza:
Bökd már ki Kérdező, hogy egy vagy kéthavi kauciót fizettetek, mert ez azért nem mindegy! Ahogy elszabadultak az árak és a rezsinél is legrosszabbra számíthatunk, nem mindegy egy bérbeadónak, hogyha van egy 100ezres elmaradásotok rezsiben, mert mondjuk egy hónappal el vagytok maradva + az aktuális, az felemészti az egész kauciót. Az esetleges károkra meg nem marad semmi.
2022. aug. 15. 23:10
9/16 anonim válasza:
Nagyon az az érzésem, hogyha a rezsik ilyen magasak lesznek, a kauciót 3 havira fogják emelni előbb-utóbb.
Ne legyen igazam!
2022. aug. 15. 23:29
10/16 anonim válasza:
Én erre azt mondanám, hogy oké az emelt kaució, de akkor ne fix rezsi legyen, max majd foglalkozok én azzal, hogy kiszámolom minden hónapban. Ha a túlfogyasztást ki kell fizetned, akkor tulajdonképpen arról van szól, hogy minden hónapban (mikor nincs túlfogyasztás) többet fizetsz, mint kéne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!