Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bement és kidobta a cuccaimat?

Bement és kidobta a cuccaimat?

Figyelt kérdés

Felmondtam a bérleti szerződést és még 1 hónapig én laknék benne.

Azonban a főbérlő bement és kidobta egy csomó cuccomat amíg nem voltam otthon.

Nem tudtam takarítani se és ezen volt felháborodva hogy milyen rendetlenség és szemét volt de még én lakok benne nem ő akkor mi köze!

Az utolsó 4 havi rezsit nem fizettem ki sajnos mert nem tudtam. De attól még ehez nincs joga! Egyébként is Majd kifizetem valahogy utólag.

Mit tudok csinálni? Feljelenthetem?

2022. aug. 14. 23:44
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De úgy is érvényes ha a levelet nem a postás hozta hanen ő dobta a postaládába?
2022. aug. 15. 11:47
 12/21 anonim ***** válasza:
91%
Igen, úgy is érvényes
2022. aug. 15. 11:49
 13/21 anonim ***** válasza:
85%

Lol baszki, nem fizeti majdnem fél évig a rezsit, meg a lakbért se akarja aztán ő van felháborodva :D

Tudod mit, menj aztán jelentsd fel, majd jól kiröhögnek a rendőrségen is legalább :D

2022. aug. 15. 13:42
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem is menj be rendőrségre, panaszold el, hogy:

1. több hónapon keresztül nem fizettél rezsit, tehát nem tettél eleget a szerződésben foglalt kötelezettségednek.

2. nem fizetted a bérleti díjat, tehát szintén szerződés szegtél.

3. a bérleti szerződésed lejártával törvényi kötelezettséged ellenére nem költöztél ki az ingatlanból

4. érvényes szerződés hiányában birtokháborítást követtél el, hiszen jogalap nélkül akadályozol valakit az ingatlan jogos használatában.

Biztos örülni fognak neked.

Mondanám, hogy pereskedhetsz polgári perben, de azt meg alapvetően ott bukod, hogy neked kell bizonyítanod, hogy jogsértés történt, miközben te magad egyértelműen jogsértő helyzetben voltál.

2022. aug. 15. 16:21
 15/21 anonim ***** válasza:
92%

"még 1 hónapig én laknék benne."

Nem fizetsz rezsit, a lakbért számítsa be a kaucióba és még 1 hónapot ott laknál? El vagy te tévedve, de rendesen. Ha felmondott, mert nem teljesítetted a szerződésben foglalt kötelezettségeidet, akkor már semmi közöd a lakáshoz, jogosan ment be és dobta ki a cuccaidat.

2022. aug. 16. 13:52
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Feljelentheted!

1. Magánlaksértés

2. Lopás

3. Önbíráskodás

Ott rontottad el, hogy nem cseréltél egyből beköltözésnél zárat.

Kilakoltatni valakit csak érvényes bírói végzéssel lehet. Amíg ez nincs meg te vagy birtokon belül. (birtokjog)

Konzultálj büntetőjogban jártas ügyvéddel.

2022. aug. 17. 00:17
 17/21 anonim ***** válasza:
79%

Ezekkel csak pár gond van:

1. Magánlaksértésről nem beszélhetünk, hiszen a tulajdonos a saját lakásába teljes joggal bemehet, tekintve, hogy az érvényes szerződés hiányában nincsen kiadva.

2. Lopást nem követett el a tulajdonos.

3. Önbíráskodást utólag a büdös életben nem fogja bizonyítani.

2022. aug. 17. 00:51
 18/21 anonim ***** válasza:
30%

16

Zárcsere? Az nem úgy van, hogy a bérlő egyszerűen lecseréli a zárat azt jó napot. Minden változtatáshoz, amit a lakásban csinálni akar, a tulajdonos engedélye kell.

2022. aug. 17. 08:16
 19/21 anonim ***** válasza:
60%
Ezt a kérdést érdemes lenne megmutatni azoknak, akik kinevettek, hogy közjegyzői okirattal adtam ki a lakásom....
2022. aug. 17. 17:26
 20/21 anonim ***** válasza:
75%
A berleti szerziben szerepelni szokott,h a berlo felelos orzesre nem hagyhat ingosagot a szerzi lejarta utan. Azaz kidobhatja a cuccod sajnos.
2022. aug. 20. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!