Ha eladó az albérlet amiben lakunk, de nem szeretném ha a cuccaimat fotóznák?
Van jogom ezt megakadályozni?
Mármint pl. ingatlanost nem engedem be.
Ezt nem lehet általánosságban megválaszolni, a kérdés, hogy mi szerepel a szerződésben. Ilyen esetben érdemes bérleti díj csökkentést kérni, mivel rendelkezésre kell állnod, hogy beengedd a nézelődőket, stb - nem tudod használni az ingatlant teljeskörűen.
Ha úgyis el akarják adni, akkor a legegyszerűbb közös megegyezéssel befejezni a bérleti jogviszonyt és továbbállni.
Definiálnád a "cuccaim" kifejezést?
Én elsőre ilyesmikre gondoltam: ruhák, laptop, tv, vagyis apróbb dolgok. Cuccaidba beleérted a bútorzatot is?
Úgy gondolom, hogy megegyezünk mikor költözök ki, addig pedig se átjáróház nem lesz, se a bármilyen fotózás.
Amint elköltöztem a megbeszélt időpontban, nyilván azt csinál amit akar.
Szerintem jogod van! Téged mint bérlőt ugyanis birtokvédelmi jog illet meg.
"A bérlő jogosult az ingatlan zavartalan használatára, és a bérbeadó bejelentés nélkül nem léphet be az ingatlan területére. Továbbá nem cserélheti ki a zárakat figyelmeztetés, új kulcsok átadása nélkül, nem kapcsoltathatja ki a közüzemi szolgáltatásokat, nem bonthatja fel a bérlő postáját."
Vagyis az engedélyed nélkül ingatlanos bemhogy nem fotózhat, de a lábát se teheti be a bérleménybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!