Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért kerülik a hirdetők az...

Miért kerülik a hirdetők az ingatlanosokat?

Figyelt kérdés
Most az egyetem miatt keresek albérletet, és sok hirdetésben látom, hogy odaírják, hogy "Ingatlanosok kerüljenek!", de ez miért van? Nem vagyok nagyon benne a témában, és most találtam egy lakást, ahol ingatlanos intézné a kiadást. Ez probléma, vagy sokan miért kerülik őket?

2022. aug. 1. 10:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%

Ha kivenni szeretnéd, akkor neked mindegy, ami ár hirdetve van, az fix.

Legtöbb esetbe azért hirdet valaki albérletet ingatlanossal, mert pl külföldön él, vagy az ország másik felében, és nem akar ezért utazgatni. Vannak ismertebb emberek akiknek ez befektetés, de van aki mondjuk a munkája miatt nem ér rá ilyenekre, van több lakása kiadva, intézze más, neki csak a bevétel kell.

De lényeg, hogy neked bérlőként ez igazából mindegy.

2022. aug. 1. 11:16
 12/19 anonim ***** válasza:
92%
Mert tirpákok és rontják az üzletet. Nálunk pl. Olyannyira, hogy inkább elköltözünk innen is.
2022. aug. 1. 12:00
 13/19 NTBS ***** válasza:
91%
Mert plusz pénzt visz el.
2022. aug. 1. 12:32
 14/19 anonim ***** válasza:
91%

Mert semmit nem tudnak általában az adott ingatlanról vagy ami még rosszabb hogy hülyeségeket állítanak róla. Nem a te érdekeidet nézik hanem kizárólag a sajátjukat, átvernek. Ha úgy van érdekük akkor direkt senkinek nem mutatják meg az ingatlant, majd egy haverjuk megveszi áron alul. Közben meg rendes áron megvette volna már 50 ember. De vevői oldalról olyan is volt, hogy egy felépült, kulcsrakész-beköltözés kész (képek is voltak) ingatlanhoz vitt az ingatlanos és egy üres telek volt, majd nem értette miért nem akarom aláírni a megtekintési ívet.

De olyan is volt hogy a telekhez nem lehetett odamenni mert körbe magán telkek voltak, így megmutatni sem tudta az ingatlanos a telket. Meg hát bemenni sem tudsz rá, csak ezt nem említik a hirdetésben.

2022. aug. 1. 12:58
 15/19 anonim ***** válasza:
96%

Az ingatlanosok 99%-a kontár, semmihez sem értő tenyérbemászó pióca, akik csak lehúzzák az eladót/bérbeadót, de semmi érdemleges munkát nem végeznek.

Tipikus, hogy körítenek valami (sokszor kamukkal teletűzdelt) leírást, épp csak a fontos dolgokat hagyják ki belőle, hogy hívd fel inkább őket. Alaprazot sosem tesznek fel. Normális fotókat nem tudnak csinálni, általában rossz szögből készített, életlen képeket tesznek fel (vagy a tulaj csinál ilyen vacak képet, de akkor meg még csak nem is szólnak neki, hogy nem lesznek jók a képek). Annyit csinálnak, hogy 5-6 ingatlanportálra felrakják a hirdetést, aztán ha felhívod őket és kiderül, hogy számodra mégsem megfelelő az ingatlan, akkor rád akarnak tukmálni valami mást.

És egy eladáskor 1-2%-ot is van pofájuk elkérni (azért ez több millió is lehet!), kiadáskor meg 2 havi bérleti díjat.

Általában kétféle ember alkalmaz ingatlanost: az aki messze lakik a kiadó/eladó ingatlantól (ez jogos) és aki lusta.

2022. aug. 1. 15:33
 16/19 anonim ***** válasza:
90%
Albérletkeresőként se jársz sokkal jobban, mert ígyis-úgyis te fizeted ki az ingatlanos lehúzását.
2022. aug. 1. 16:58
 17/19 anonim ***** válasza:
92%

Volt nekem olyan adásvételem (venni akartam), ami az ingatlanos minősíthetetlen viselkedése miatt hiúsult meg.

Minek bevonni még egy embert, akinek semmi hozzáadott értéke nincs, ellenben mocsok sok pénzért csinálja a semmit?

2022. aug. 1. 18:01
 18/19 anonim ***** válasza:
91%

17: volt hasonló tapasztalatom, abszolút undorító hozzáállással.

Az ingatlanos hölgy olyan mértékben lekezelően beszélt a lakásban akkor lakó bérlőkről, és általában fiatal leendő lakókról, hogy én szégyelltem magam.

Kizárt hogy valaha bármit is vennék tőle.

Persze van ellenpélda is, amikor teljesen jó fej az ingatlanos.

Ja nem… csak addig amíg meg nem egyeztünk az adás-vételben.

2022. aug. 1. 18:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval, ha mint albérlet kereső szerződöm velük, akkor igazából tök mindegy, hogy tulajdonos, vagy ingatlanos?"

Igazából mindegy, csak légy körültekintő, ha nem ingatlanirodán keresztül bérelsz. És itt most arra gondolok, hogy rendes, korrekt szerződésed legyen.

2022. aug. 2. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!