Vennétek lakást a helyünkben?
Férjemmel már pár éve lakás vásárláson gondolkodunk. Mindketten céget vezetünk. Eddig férjem keresett nettó 290 ezret, én meg néha néha nettó 100 ezer körül.
A következő költségeink vannak:
Albérlet: 170 ezer rezsivel
Élelmiszer: 130 ezer
Pszichológus: 20 ezer
Bérlet: 10 ezer
Eddig minden hónapban lenullázódtunk, szűkösen kenyérrel és pékkajával jöttünk ki.
De!
Most fog 550 ezret kapni férjem. Ebből 50 ezer a kocsi bérlés. Tehát 160 ezerrel fog többet kapni.
160+170 ezer= havi 330 ezer lenne hitelre és 170-et fizetünk most! Hitelre 190 ezer kellene
Igazából azért kérdés ez most, mert nem szeretnék újra nyomorogni, jó lenne elmenni fodraszhoz, vagy kirándulni stb. Ti mit tennétek? Élveznéktek az életet, de nem lenne saját lakás, vagy inkább lakást vennétek, de nyomorognátok?
# 5-8 válaszomban még azt írtam hogy maradjatok albérletben de ma elolvasva ezt a sok információt inkább a hitel + hitel + támogatások és saját kertes ház vásárlására buzdítalak titeket. Mindenki álmodhat nagyot, és ha nem több mint a bérleti díj akkor még akár össze is jöhet. Jól kerestek és ne a bérbeadók zsebét tömjétek már (bár bérbe is adok). Most van egy halom család segítő - otthon teremtő támogatás, igénybe kell venni azokat is, ki tudja meddig adják és egyébként is beépültek az ingatlanárakba. A napelem és fúrt kút sem álom ma már hisz ezekre is lehet pályázati pénzeket szerezni (pont annyival emelkedett az áruk) és akkor alig lesz rezsitek.
Lehetőleg nyugatmagyarországon vegyetek ingatlant és majd ha az MBVK-elektronikus árverési rendszerében megjelenik akkor megjelenek én is :)
Bàzz, megvan, h h jön ki ez az egész sztori.
Kérdezőnk skizo 🤣
Saját lakásom van, nem zsíros kenyéren élek szűkösen, eljárok utazni, szórakozni és még csak céget se vezetek.
Igazábol fingom sincs, miért válaszolok egy trollnak.
Kérdező, nem bántásból, de én egy kezdő cég tulaja vagyok, ami szintén katás vállalkozásként indult. Az első hónaptól több volt a bevételem, mint amit te itt a kérdésben írtál kettőtöknek és bizony az 4 éve volt (és nem, nem hiszem el a milliós bevételeidet, amit hozzàdobáltál, amikor rávilágítottunk, hogy kell önerő, lezárt adóév. És én pocsék cégvezető vagyok, nem keresek melót, ahogy esik úgy puffan, majd megtalál, aki akar. A melóval mindenki elégedett rajtam kívül, a cég tervezett idei árbevétele 20millió (8hónapra és esélyes, hogy meg is lesz) és a mellette lévő kata evm kimaxolja a 12 misit. Nekem önerőm is van, és tervezek lakást is venni, de nem most és max 40% hitellel majd 2023 végén.
Te egy álomvilágban élsz és még hazudsz is (főleg saját magadnak, ami a legrosszabb) - full hitelképtelenek vagytok a leírásod alapján.
1) ha jól értem, a pasiddal egy kata ev-t nyomtok ketten, valami hihetetlen szar bevétellel és gyakorlatilag hónapról hónapra éltek.
2) te gyakorlatilag ingyen dolgoztál bejelentés nélkül
3) egy szaros egyéni vàllalkozás nem cég, ergo nem vagy cégvezető, pláne, hogy bejelentve se vagy, csak néha kapsz egy kis zsebpénzt.
4) pasid most elment valamilyen jogviszonyban máshová melózni, amiből a katát le kell vonni, de fix bejelentés… ezt értelmezni se lehet, de ezt írtad. Emellett mostantól te leszel a katás… akkor hogy is van ez?
5) a milliós bevétel semmit nem jelent, ha masszív kiadás társul mellé (ami mondjuk eleve megkérdőjelezi, hogy ki az a hülye, aki nagy költséghányaddal katázik, de ha milliós bevétel mellett 330ezret költötök és lenullázzátok magatokat, akkor csak ez lehet)
6) egy fillér önerőtök sincs csak valami jövőbeli 2x2 millió, amit megint katásként kapnátok cégtől … prémiumként/bónuszként (ismét nem lehet ilyen szeptember 1 után)
Erősen javaslom, hogy legalább az iparkamarai ingyenes vállalkozássegítő előadásokra járjatok el, mielőtt még jobban kinullázzátok magatokat! És keressetek egy könyvelőt, mert amit írsz, hogy a férjed katásként cégnek dolgozik az szeptember 1től brm működik. Ha egyáltalán ez a felállás, mert egyszer fix bejelentésről egyszer meg katázástól hadovàlsz.
Szóval vagy kamuzol végig vagy egyenesen haladtok a nav bírságok felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!