Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egyes kutyatartók miért...

Egyes kutyatartók miért nehezményezik, ha valaki nem adja bérbe a házát vagy lakását kutyásoknak?

Figyelt kérdés

[link]

Ahogyan a hivatkozott cikkben is szerepel, sok ingatlantulajdonos velem egyező állásponton van a kérdésben. Személy szerint én sem adnám ki a lakásomat kutyatartóknak, mivel ez számos, sokrétű problémát okozhat. A legfőbb gond az, hogy az állat nagy valószínűséggel annyira leamortizálja a lakást, amely milliós károkkal járhat. Azt még a legtöbb kutyás is elismeri, hogy olykor előfordul a kutyák lakásban történő vizelése, amely a parkettába szivárogva folyamatos bűzforrást jelent, amelyre az egyetlen megoldás a parketta teljes cseréje. Ezen kívül kutyatartás esetén nagy valószínűséggel az ajtókon, falakon, tapétán kaparásnyomok lesznek. Összességében több millió forintos kárt okozhat egy kutya, amelynek csak a töredékét fedezi a kaució összege. Ezek mellett jelentős kockázat, hogy a folyamatosan ugató és zajjal járó kutyák zavarják a szomszédokat, akik akár jogi útra is terelhetik az ügyet.

Az én lakásom kiadásakor is elutasítottam az összes kutyás érdeklődőt, az ingatlant jelenleg két meleg srác veszi igénybe, akik közel sem jelentenek akkora kockázatot, mint a fentiekben megfogalmazottak.

35/F

2022. júl. 22. 22:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
70%

Nekem pl. van olyan, hogy felelősségbiztosítás kutyára. Kifizeti a kárt, amit okozna a kutya, de saját házunk van, de hát az utcán is okozhat bármit.

Más országokban ez kötelező. De tudom, magyarisztánban nem szokás előre gondolkodni.

2022. júl. 23. 10:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem, ha valaki nem akarja kutyásnak kiadni, viszont azzal nem értek egyet, hogy egy kutya több milliós kárt okozna. Ahogy írták előttem is, ha valaki igénytelen, akkor kutya nélkül is igénytelen.

Anno mikor akartunk lakást vásárolni, és elmentünk nézegetni lakásokat, volt például olyan lakás, ami nagyon rossz állapotban volt, és nagyon rendetlen is volt. Ott volt egy kis pár kilós, csöndes, farokcsóváló kutyus. Ugyan már, annak a nagy lelakottságnak és rendetlenségnek semmi köze nem volt a kutyához, egyszerűen az ott lakó emberek voltam igénytelenek, egy kutya nem tud akkora károkat okozni egy lakásban, mint ami ott volt.

De amúgy én is kutyás vagyok, nekem még sosem volt falkaparó kutyám, meg is lepődnék, ha a kutyám elkezdené kaparni a falat. Jól nevelt kutyáim voltak, még az is, aki energikus, az is rendesen le van mozgatva, itthon pedig döglik a kanapén, semmi kárt nem okoz.

De előre nyilván az ember nem tudhatja, hogy akinek ki akarja adni a lakást, az milyen ember. Nem kell oda kutya, hogy igénytelen legyen, anélkül is leamortizálhatja úgy a lakást, hogy az csak na. Az ember ezt sosem tudhatja, szóval szerintem nem a kutyatartás a legnagyobb probléma, hanem maga az, hogy az adott ember, akinek kiadod, az milyen.

2022. júl. 23. 11:16
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én például előbb adnám ki a lakásomat kutyásnak, mint kisgyerekesnek vagy dohányzónak. Mellesleg az előző tulaj idős házaspár volt, és úgy leamortizáltak mindent, hogy alig volt, amihez nem kellett nyúlni, a konyha tele volt csótánytetemekkel, szomszédok azt mondják, a férj alkoholista volt, én vele nem találkoztam, az asszony intézte az eladást, a cigiszagot beitta a tapéta és a padlószőnyeg. Én sem vagyok rendmániás, de amit ők hagytak, az sokk volt.
2022. júl. 23. 13:45
 14/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekem macskám van, alapvetően teljesen nyugis, egyedül a tálkája mellett kaparja a falat, ott tényleg látszik, de egyrészt mosható a falfesték, másrészt a glett+ festés csodákra képes.

Aláírom, ha állat van, a kockázat valamivel nagyobb, mintha nem lenne, de erre annyi megoldás van! Pl.: vállalja a bérlő, hogy kiköltözés előtt ugyanolyan állapotban adja vissza a lakást, mint ahogy átvette, vagy egy hónappal több kauciót fizet, esetleg biztosítást köt az állat által okozott károkra, ahogy előttem írták.

Lehet olyan körülmény, ami tényleg gond (pl. ha valamelyik szobában szőnyegpadló van), de a többség még csak át se gondolja, hogy mennyi normális bérlőt veszít egy buta hozzáállással.

2022. júl. 23. 14:15
 15/17 anonim ***** válasza:
65%
Nincs is lakásod,te bohóc😂Anyáddal laksz 50 évesen
2022. júl. 23. 22:23
 16/17 anonim ***** válasza:
94%
Mert a kutyam jobban nevelt, es tisztabb mint a legtobb totyogos gyerek.
2022. júl. 28. 09:38
 17/17 anonim ***** válasza:
49%

Teljes Jarolapos lakasban pisikakilhat a kutyakedvere… csak az igenytelen parketta nem birja.

Sok kutya ertelmesebb,mint nehany dolgozo ember.

2022. aug. 20. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!