Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem exe nehezményezi,...

A férjem exe nehezményezi, hogy a fiukat én is nevelem és foglalkozok vele, nem csak az apja. Mire jó ez neki? Miért nem azt nézi, hogy mi a jó a fiának.

Figyelt kérdés

Az utóbbi fél évben itt lakik, mert már nem bírtak vele otthon. Nálunk a kezdeti időszak után minden zökkenőmentesen megy. Nagyjából 2 hete a férjem felajánlotta az exének, hogy a fiuk költözzön véglegesen hozzánk, erre ma az exe egyenesen megtiltotta, hogy a FIÁVAL foglalkozzak, mert szerinte semmi közöm sincs hozzá és mindent megtesz, hogy magával vigye, annak ellenére, hogy ő nem akar menni. Azt persze már most lefixálta, hogy ha beteg lesz vagy megint otthonról kell tanulni akkor ismét áthozza...

Nem értem miért csinálja ezt. Ő nem is foglalkozott vele megfelelően arra hivatkozva, hogy nincs annyi ideje amennyire szüksége lenne, most, hogy van aki ezt átvállalná, foggal körömmel tiltakozik ellene.

2020. aug. 19. 16:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Mert gyökér, van ilyen.
2020. aug. 19. 16:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Apuka indít egy gyermekelhelyezes megváltoztatása iránti pert és a probléma megoldva. Hany éves a gyerek?
2020. aug. 19. 16:09
 3/13 A kérdező kommentje:
13 éves, aspergeres
2020. aug. 19. 16:11
 4/13 anonim ***** válasza:
23%
Valószínűleg a válás után nehéz anyagi helyzetbe került, a gyerekvállalás szó szerint kinyírj a karriert a legtöbb esetben, szóval valószínűtlen hogy válás után tele fájdalommal, csalódottsággal, sok munkával nincs türelme egy önállótlan, szófogadatlan gyerekre. Az apjának is kellett volna nevelnie és ez most is az ő dolga. Én is utálom, hogy a férjem a gyerek összes gondját rám testálta, de ha elválnék, akkor is az anyjára vagy az új nőre bízná, mert ő nem nagyon ér rá. Egy nő nem ezért vállal gyereket. Megértem, hogy segíteni akarsz, de a fiú nevelése az apja dolga. Szerintem se neveld, max legyél vele jóban. Az apját baszogasd, hogy nevelje a fiát, menjen el vele programokra, ő legyen az aki önállóságra, szófogadásra neveli és elmondja neki, hogy szeresse és tisztelje az anyját.
2020. aug. 19. 16:12
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Kérhetitek hogy halgassak meg őt is
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
valószínútlen helyett valószínűt akartam írni
 7/13 anonim ***** válasza:
27%
szóval a gyerek még beteg is? akkor nemcsodálom hogy kivan az anyja. Ha beteg a gyerek eleve a férfiak nagyrésze az anyját hibáztatja, hogy biztos az ő genetikája, aztán meg még le is lépnek, mert sok a gond, de válóoknak azt mondja hogy az asszony sárkány volt. Most pláne azt mondom, ne szabaduljon az apuka a gondttól és ne hagyd magad, hogy te viseld a beteg gyerek terhét. Az ő dolga a fiú, csakis az övé meg az anyjáé. Ha a férjed látja hogy a fiú megint a nyakán marad és nem sikerült kifognia egy másik npt aki leveszi a terhet a vállásról, lehet megromlik a kapcsolatod vele. De legalább látod, mire kellettél neki.
2020. aug. 19. 16:16
 8/13 anonim ***** válasza:
93%

Ti tényleg arról győzköditek a kérdezőt, hogy szálljon ki a fiú neveléséből, csak mert ő "nem vérszerinti szülő", miközben láthatóan jó a gyereknek, ha ő is törődik vele? Eldobom az agyam...

Kezem-lábam összetenném, ha az exemnek lenne egy ilyen új párja, aki szereti, elfogadja a viselkedésproblémás fiamat, és velünk együtt azon lenne, hogy fejlődjön! Ennyi féltékeny ősanyát...

Kérdező, tök jó fej vagy. Sajnos észérvek felsorolásán túl nem sok mindent tehettek az adott helyzetben. Én megpróbálnám anyát rábeszélni, hogy vigye el a srácot pszichológushoz, és kérje ki erről az egészről az ő véleményét is, hogy szerinte mi lenne jó a gyereknek. (Ha aspergeres, valószínű van is pszichológusuk.) Ő független, hozzáértő személy.

Ha anyának valóban fontos a gyereke, talán túl tud lépni a saját egóján az adott helyzetben. Nem a helyére pályázol, és nem akarsz rosszat. A gyerek érdeke, hogy elfogadja a segítséget.

2020. aug. 19. 16:35
 9/13 anonim ***** válasza:
92%
Előző, nem zavar hogy a kérdezőnek nem nyűg a gyerek, de az anya hisztériázik hogy ne törődjön vele?
2020. aug. 19. 16:35
 10/13 anonim ***** válasza:
91%
Bocsánat, a hetesnek írtam.
2020. aug. 19. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!