A férjem exe nehezményezi, hogy a fiukat én is nevelem és foglalkozok vele, nem csak az apja. Mire jó ez neki? Miért nem azt nézi, hogy mi a jó a fiának.
Az utóbbi fél évben itt lakik, mert már nem bírtak vele otthon. Nálunk a kezdeti időszak után minden zökkenőmentesen megy. Nagyjából 2 hete a férjem felajánlotta az exének, hogy a fiuk költözzön véglegesen hozzánk, erre ma az exe egyenesen megtiltotta, hogy a FIÁVAL foglalkozzak, mert szerinte semmi közöm sincs hozzá és mindent megtesz, hogy magával vigye, annak ellenére, hogy ő nem akar menni. Azt persze már most lefixálta, hogy ha beteg lesz vagy megint otthonról kell tanulni akkor ismét áthozza...
Nem értem miért csinálja ezt. Ő nem is foglalkozott vele megfelelően arra hivatkozva, hogy nincs annyi ideje amennyire szüksége lenne, most, hogy van aki ezt átvállalná, foggal körömmel tiltakozik ellene.
Ti tényleg arról győzköditek a kérdezőt, hogy szálljon ki a fiú neveléséből, csak mert ő "nem vérszerinti szülő", miközben láthatóan jó a gyereknek, ha ő is törődik vele? Eldobom az agyam...
Kezem-lábam összetenném, ha az exemnek lenne egy ilyen új párja, aki szereti, elfogadja a viselkedésproblémás fiamat, és velünk együtt azon lenne, hogy fejlődjön! Ennyi féltékeny ősanyát...
Kérdező, tök jó fej vagy. Sajnos észérvek felsorolásán túl nem sok mindent tehettek az adott helyzetben. Én megpróbálnám anyát rábeszélni, hogy vigye el a srácot pszichológushoz, és kérje ki erről az egészről az ő véleményét is, hogy szerinte mi lenne jó a gyereknek. (Ha aspergeres, valószínű van is pszichológusuk.) Ő független, hozzáértő személy.
Ha anyának valóban fontos a gyereke, talán túl tud lépni a saját egóján az adott helyzetben. Nem a helyére pályázol, és nem akarsz rosszat. A gyerek érdeke, hogy elfogadja a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!