Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem exe nehezményezi,...

A férjem exe nehezményezi, hogy a fiukat én is nevelem és foglalkozok vele, nem csak az apja. Mire jó ez neki? Miért nem azt nézi, hogy mi a jó a fiának.

Figyelt kérdés

Az utóbbi fél évben itt lakik, mert már nem bírtak vele otthon. Nálunk a kezdeti időszak után minden zökkenőmentesen megy. Nagyjából 2 hete a férjem felajánlotta az exének, hogy a fiuk költözzön véglegesen hozzánk, erre ma az exe egyenesen megtiltotta, hogy a FIÁVAL foglalkozzak, mert szerinte semmi közöm sincs hozzá és mindent megtesz, hogy magával vigye, annak ellenére, hogy ő nem akar menni. Azt persze már most lefixálta, hogy ha beteg lesz vagy megint otthonról kell tanulni akkor ismét áthozza...

Nem értem miért csinálja ezt. Ő nem is foglalkozott vele megfelelően arra hivatkozva, hogy nincs annyi ideje amennyire szüksége lenne, most, hogy van aki ezt átvállalná, foggal körömmel tiltakozik ellene.

2020. aug. 19. 16:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
A párod kérheti az elhelyezés megváltoztatását, ha a gyerek is azt akarja.
2020. aug. 19. 17:43
 12/13 anonim ***** válasza:
92%
Én sem értem ezt a "te ne neveld" dolgot, ha összejönnék egy apával, nevelném a gyerekét, hisz felnőtt vagyok, vigyáznék rá, etetném, nem csak kussban ülnék, hogy ők egy kis család, én meg egy mellékszereplő.
2020. aug. 19. 18:07
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az apjaval ulj le kettesben ezt atbeszelni. Szerintem a gyeeknek nem jo, ha latja hallja hogy miatta ujabb feszko van.

A legjobb megoldas az lenne es remelhetoleg ez reszben igy is van, ha te es az edesapja egyfelekeppen nevelitek es gondozzatok. Ezek utan egyszeruen apukanak csakis annyit kell kommunikalnia (ha ez egyaltalan nem kerulheto ki, mert pl anyuka pattog hogy te mit neveled stb.), hogy te nem "neveled", hanem az o keresenek megfeleloen ugyanazokat a szabalyokat kered betartani (ha o nincs ott) es termeszetesen gondoskodsz rola vele egyutt. Azaz te is fozol ra, bevasarolsz, keszitezs reggelit, ha epp olyan te veszel neki valamit.

A lenyeg, hogy kizarolag apuka kommunikajon az edesanyaval. Ok a szulok elsodlegesen nekik kellene nevelniuk a gyerekuket. Azonban ha a ti otthonotokban van akkor evidens hogy te apukaval egysegfeontot alkotva neveled. De ezt nem szabad neki mondani. Anyukanak ezt ugy kell eladni a bekesseg kedveert, hogy te mint egy josagos nagyneni segitesz a gyereknek amiben tudsz es termeszetesen ebbe az is beletartozik hogy apukat tamogatod az o neveleseben.

Nem szabad ebbe az ordogi korbe belemenned, amit az ex tud generlni frusztraltsagaban. Van neki eleg baja gondolom. Meg neked is. Ne vedd fel a kesztyut.

2020. aug. 19. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!