Lakótárssal éléskor min és mennyire kell osztozkodni?
Élelmiszerekből mit szokás közösben venni? Illetve az nem bunkóság, ha az orruk előtt főzök valamit magamnak, viszont nem szeretnék belőle adni?
A mosószert közösben szokás venni vagy mindnekinek van sajátja? Szerintem az utóbbi opció logikusabb, hiszen nem biztos hogy mindenki ugyanolyat akar használni és ugyanannyit belőle, így nem lehet az árát igazságosan elosztani.
Előre is köszönöm a válaszokat!
"De wc papírt? A szobádban akarod tartani és minden szaráskor vinni magaddal a sajátod a lakásban, ahol laksz?"
Igen, van akinél ez a megoldás. Nyilván nem ezen dől össze a világ, de azért 1-2 éves viszonylatban elég nagy költséggel törli a seggét a kedves nem fizető lakótárs.
Az enyém olyan volt, ha elfogyott a papír akkor megvárta, hogy vegyek. Addig meg konkrétan zsebkendőkkel meg újságpapírral törölt segget... :D Aztán amikor hetek múlva nem volt rávette magát és megvette a legolcsóbb egyrétegűt.
"A takarító és tisztítószereket is a szobádban akarod tartani és minden második alkalommal te takarítod ki a lakást, minden második alkalommal ő?"
Hát az én kedves lakótársam amellett hogy nem fizette ki ezeket, azért a saját szobáját azzal takarította, a közös helyiségeket meg szimplán sehogy.
"Konyharuha?"
Konyhát ne is említsd...
Nekem volt egy tiszta konyharuhám főzéshez. A kedves lakótársam a konyharuhát arra használta, hogy a padlóra meg mindenfelé borult kaját felnyalja vele, és ott volt az ótvar retkes, büdös konyharuha fertőként a konyhában.
Mosogatószer mi nekem kitartott egy évig azt ő elhasználta 1 hét alatt.
Vagy nekem alapvetően 2 szivacsom volt. Egy a zsíros-koszos edényekhez, és egy "tiszta" a poharak öblítéséhez. Na hát kedves lakótársam simán összecseszte a szivacsaimat zsírosra, és amikor már hetente 2-3-at kell kidobni mert úszik a zsírban az úgy nem jó.
De még csak szemeteszsákot se vett, simán beleborította a kaját a kukába, aztán volt, hogy már konkrétan kukacos volt, meg kikeltek a legyek a szemetesben...
Ilyenek után döntöttem úgy, hogy én senkivel nem fogok közösködni, még jó hogy azóta saját lakásom van.
Nekem csak annyi volt,hogy a saját poharamat, ami egyértelműen nem a tulaj által otthagyott, közösen használható cuccokhoz tartozott, a kedves lakótárs felvitte a saját szobájába.
Soha többet albérlet.
Nekem lakótársam költözéskor elvitte a saját evőeszközeim (családi örökség, rózsamintásak voltak) és az újonnan vett zöldséghámozóm, a csomagolását meg otthagyta a fiókba. XD
Rákérdeztem hogy véletlen nem vitte-e el, tagadta. :D
Egyszer én is véletlen elvittem valamit ami nem volt az enyém, elnezést kértem és visszavittem másnap. Emberek vagyunk.
A legdurvább az volt, amikor lopással vádolt meg a legborzalmasabb lakótársam ever, mert elvittem egy tálat, ami az enyém volt, de állandóan kölcsönvette. XD Persze nem tárolt benne dolgokat napokra, sütihez, húsolvasztáshoz használtuk, de akkor is en vittem oda, nem a tulaj.
Nekem ez a poharas sztori azért is volt felháborító, mert az összes ottani ilyen pici pohár volr, én meg -sokat iszom, azért is vettem nagyot.
Kb egy héttel beköltözés után nem találtam, kérdem a másik lakótársat, nem látta-e, erre ő: hát biztos x (a másik) vitte el.
Mint ha totál természetes lenni, hogy csak úgy elvisszük a másik cuccát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!