Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakótárssal, vagy anélkül...

Lakótárssal, vagy anélkül laknátok inkább? Miért?

Figyelt kérdés

Az én esetem nagyon röviden, lényegében: ha hazamegyek munkából, ne dirigáljon, ne adjon ki nekem feladatot senki, hogy mit kell takarítani, felmosni. Jelenleg van egy 50 éves néni, a lakótársam aki kiadta nekem, hogy most a héten én fogom takarítani a WC-t, fürdőszobát, konyhát, folyosót és a mosogató mindig legyen üresen. Érthető, hogy mindenki vegye ki a részét a melóból, viszont én aligha vagyok az albérletben, mert a barátnőm másik városban lakik, általában náluk vagyok. Ha nem náluk vagyok, akkor rokonoknál, vagy munkában, olykor túlórában.

Így eléggé nehézkes ott takarítani, ha ott se vagyok kvázi. Ráadásul én egy 10-essel magasabb bérleti díjat is fizetek, hogy ha úgy adódik akkor nagy ritkán tudjak vendéget fogadni. Mert én úgy mentem oda, hogy a főbérlő megengedte, hogy fogadjak vendéget. Aztán a lakótársamnak mondta, hogy a főbérlő nevében dobja ki (ilyen nem történt szerencsére). Kamerát kellett tennem ráadásul a szobámba.

Szóval ti inkább egyedül vagytok albérletben drágábban, és teljesen magatokra tudjátok bízni a házimunkát, vagy lakótárssal, akihez alkalmazkodni kell akkor is, ha ott se vagytok szinte? Költözni még nem tudok.

2021. szept. 7. 14:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mire telik. Kényelmesebb persze egyedül, ha nem kell alkalmazkodnod. Szerintem a heti váltásos hétvégi "nagytakarítás" elég megszokott társbérletben, az mindegy, ki mennyit van ott, mert a mosdót azért csak használod és por is száll magától. Mondjuk mosogatni mindenkinek maga után kellene. De írhatunk bármit, erről csak te tudsz vele egyezkedni.
2021. szept. 7. 14:35
 2/18 A kérdező kommentje:
Magam után rögtön elmosogatok, WC utánam szintén tisztán van tartva igényes emberként. Holnaptól lesz ott egy egyetemista csajszi, aki állandó jelleggel otthon lesz. Táv oktatás.
2021. szept. 7. 14:53
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Olyasmik szoktak tartozni ilyenkor egy alap takarításba, mint a portörlés, porszívózás, felmosás, mosdókagyló és kád/zuhany kisúrolása, csempe áttörlése és ha kell, rendrakás mindezek előtt. Ez kupitól függően 1-2 óra, hisz gondolom az ő szobájukban nem kell. Ha egyedül laknál és csak aludni jársz haza is illik ennyit rászánni szerintem. De nem minket kell meggyőznöd. Üljetek le, aztán mondd el, hogy szerinted aszerint kellene beosztani időarányosan, ki mennyit van otthon. Mondjuk ők meg védekezhetnek azzal, hogy nem tehetnek arról, ha te nem használod a kérót.
2021. szept. 7. 15:15
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül laknék vagy párommal, random lakótárssal soha többet. Két év elég volt.
2021. szept. 7. 16:54
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Lakótárssal egy esetben lakik az ember, ha nagyon számítanak az anyagiak. Minden más esetben ezerszer jobb egyedül.
2021. szept. 7. 18:13
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az előző lakótársam felvágta az ereit a lakásban. Azóta soha többet, azt is elég volt feldolgozni.

(Tudom, hogy ez nem gyakori, csak megviselt és le kellett írnom.)

2021. szept. 7. 19:20
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, őszintén hogy a pöcsömben tudtál egy ilyen szar albérletet kiválasztani? Őszintén érdekelne a története.

28/F

(Amúgy a lakótárssal lakók 90%-a anyagi okok miatt lakik lakótárssal, szóval ez a kérdés értelmetlen, mert ezt a legtöbb ember nem választja, hanem rá van kényszerítve.)

2021. szept. 8. 02:31
 8/18 A kérdező kommentje:
Hirtelen kellett albérlet. Nem jártam utána.
2021. szept. 8. 16:22
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én lakótárssal, de csak "NORMÁLIS" lakótárssal. Én nem szeretek egyedül lakni, nem akarok sülve-főve együtt lenni az aktuális lakótársammal, de annak örülök, ha azért van valaki akivel összefutok a konyhában, reggeli közben van kihez szólni, nem üres lakásba érek haza a nap végén stb. Nekem az nem jelent komoly kompromisszumot, nehézséget vagy lemondást, hogy osztozni kell a közös helyiségeken, tekintettel kell lenni a másikra aki éppen alszik, tanul stb., nekem ez nem jelent problémát. Alapvetően rendszerető vagyok, takarítók stb., tehát ebből sem volt gondom soha. Úgyhogy én a lakótársra szavazok, de a hangsúly a "normális"-on van, mert pl. a kérdésben említett néni nekem sem tetszene.
2021. szept. 8. 19:19
 10/18 A kérdező kommentje:
Ma az nem tetszett neki, hogy én jövőhétig nem leszek az albiban már mától. Nem vagyunk össze nőve.
2021. szept. 8. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!