Mi tévő legyek?
Új bérlő esetén szinte mindig határozott idejű szerződést kötnek a jelentkezővel és erre fel is szokták hívni a figyelmét. Ha nincs vele baj, olyankor változik határozatlan idejűre ha mindkét fél elfogadja.
Senki nem ír alá elolvasás és értelmezés nélkül semmit, ez hülye duma.
Ennyi erővel aláírhattad volna hogy lemondasz a bérbeadó javára az elkövetkező 10 évnyi jövedelmedről.
Tanulópénz, legközelebb ne írj alá semmi olyasmit amivel nem értesz egyet. (Vagy nem akarod elfogadni)
És persze olvasd is el előtte.
"arra sem méltatott akkor sem hogy elolvashassuk"
Akkor nem kell aláírni, nyilván.
Amúgy igen, megteheti, szerintem a legtöbb helyen alap hogy kikötnek valamennyi minimum időt.
Esetleg valami ötlet mi tévők legyünk?
Legkozelebb olvassatok at rendesen hogy mit irtok ala.
Ezt meg elkonyvelitek tanulopenznek.
Hello, ez az ár egy éves bérlésre vonatkozik.
Rövid távon akár 100 000/nap áron is ki lehet adni azt a lakást.
Gondolom, a hirdetésben is az állt, hogy min. 1 évre kiadó. Ami azt jelenti, hogy 1 évet mindenképp ki kell fizetni.
Ha egyszerűen nem akartok fizetni, akkor nem tehet mást, mint hogy megtartja a kauciót legalább. De ha van aláírt szerződése, még sikerrel perelheti is az 1 éves bérleti díj hiányzó részét, azaz 9 hónapot.
Ha nem olvastátok el, nem ragaszkodtatok hozzá, stb., akkor hibáztatok.
Legközelebb máshogy kell csinálni.
Tanulópénz.
Én is így adok ki lakást: 1 év szerződés, ha a bérlő felbontja idő előtt, akkor a kaució nálam marad. Ha én bontom fel idő előtt, akkor a kaució kétszeresét kapják kárpótlásul. 12 hónap után pedig automatikusan határozatlan idejűre változik.
Ez a mai bevett gyakorlat, alap szerződés.
Sajnos ezt nektek kell átolvasni, nem olvashatja fel nektek minden részletét a bérbeadó. Soha ne írj alá olyat, amit nem olvastál el! Erre nem kifogás, hogy siettet valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!