Ha még nem írtam alá a szerződést, de már kifizettem a lakbért + kauciót előre, elállhatok még a bérleti jogviszonytól?
Természetesen van róla csekk. Vagy ilyenkor mi az eljárás? Visszakaphatom a pénzt? Esetleg kártérítés gyanánt egy részét levonják? (Mivel ha nem fizetem be, találhattak volna másik alkalmas bérlőt is az idő alatt..)
A szerződés kitér az idő előtti kiköltözésre, na de ha még be se költöztem, alá sem írtam a szerződést?
Magánéletbeli okok miatt kellett mégis meggondolnom magam.
Kérlek nem kérek a felelőtlen voltál vállald a következményeket szerű válaszokból, magam is jól tudom, nem voltam elég következetes. Köszönöm ha segíteni próbálsz, igen tanulok az esetből.
Ha kifizetted, akkor már gyakorlatilag szerződtél.
mivel lekötötted azt az első hónapot, már nem állhatsz el,
hiszen miattad elveszítene egy hónap bevételt.
A következőtől tudod felmondani.
A kauciót vissza kell kapd, hiszen az nem a bérleti díj része.
Szerződés még nem volt, de fizetés volt, csekken?!?
Cool story bro.
Jogilag még nem köttetett meg a szerződés. Mert nem írtátok alá. Visszakérheted a pénzed.
Morálisan meg 1 havit buksz, és a többit visszakapod.
Mikor költöztél volna be? Mennyi idővel előtte mondtad vissza?
ráutaló magatartás is szerződés, azzal, hogy fizetett létrejött a szerződés, ezért annak pontjai a mérvadóak
érdemes lenne megegyezni, esetleg egyhavi díjat kifizetsz
A foglalo fogalma kimondja,h nem jar vissza,ha meggondolod magad….
Ez a torvenyben van benne,azert nem irta le. A
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!