Egy 59 éves nőnek 3 budapesti albérlete van (+ egy háza, ahol lakik). Milyen anyagi konzekvenciát lehet ebből levonni?
Kicsit bővebb információ: szegénynek meghalt a férje, a kiadó lakások pedig közösek voltak mind. A férj halála után a nőnek megmaradt mind a 3 kiadó lakás (amiből 2 újépítésű lakóparkban van), valamint egy 3. nem újépítésű, de felújított. Mind a 3-ban laknak jelenleg, nem szoktak üresen állni. A kérdésben említett nő egy budapesti családi házban lakik, ez nagyjából 160 négyzetméter, szépen karbantartott, modern/klasszikus stílusú, pl kandalló van a nappaliban, de ugyanúgy van padlófűtés, fürdőszobában jacuzzi stb.
Szerintetek akinek ennyi ingatlana van, - ráadásul ilyen kaliberűek - az létezik, hogy nem jó anyagi körülmények között él és nincs sok pénze, ezért spórol sok mindenen? Nekem ez nagyon furcsa, úgyhogy érdekelne ki mit gondol erről.
9: Hát nem írtad. Oké.
Akkor abból lehet kb. 100-110 nyereség havonta egy lakás után.
Az enyém is 50 M-s lakás az Astoriánál és 100-ért van kiadva.
Mert egy évre fixálva van az ár, tehát nem követi a piacot, ha valakivel fix időre leszerződtél.
Az első 2 hónap nullszaldós volt, mert kifizettük az ingatlanost és a közjegyzőt, és a szállítókat.
A bérlő kérése szerint kell kiüríteni vagy felszerelni.
Lehet 1 évig is nullszaldós, ha berendezted 1,5 millióért.
Ok, havi 450-ből egy nagy házat és 3 lakást fenntart, és három lakást karban tart. Utána szerinted mennyi marad?
Elárulom nem olyan sok.
Ha emellett nem dolgozik, akkor ez kb. arra elég, hogy ne haljon éhen.
A lakáskiadást ne úgy képzeld el, hogy az tiszta pénz. HOSSZÚ TÁVON kell vele számolni, a felújításokkal, javításokkal együtt.
#12: nem érted a dolgot szerintem.
Nekik pobt azért van pénzük, mert nem kúrják el felesleges dolgokra, előbbre terveznek a következő hétvégénél.
Nagy tévedésben éltek. Én akit leírtam konkrétan a szüleim
Örököltek 3 ingatlant és az összes pénzt elszórták májkrémes kenyeren élnek és télen nincs fűtés. Folyton sírnak, hogy nincs pénzük. Ahhoz, hogy legyen 3 ingatlanod semmi ész vagy spórolás nem kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!