Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Penész végleges megszüntetésèr...

Penész végleges megszüntetésère valami megoldás?

Figyelt kérdés

Most költöztem a babámmal nemrég albérletbe, tök nehezen találtuk ezt a lakást és nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk. Végre berendezkedtunk, saját kis kuckót csináltam magunknak. Erre elkezdett megjelenni a penész a lakásban és érezhetően dohos a levegő. A védőnő azt mondta ez a babának nem jó és ha muszáj, akkor szerez papírt arról, hogy itt nem lakhatunk és akkor fel kell mondjuk a most megkötött szerződést. Őszintén szólva kissé dühös vagyok a védőnőre, mert nem tudom mennyire van ez ténylegesen rossz hatással ránk vagy nem e túlozza el. Anno ahol én felnőttem, nálunk is volt penész és elég sok családnál volt már ilyen és mégsem költözött ki senki vagy adta el a házat a penész miatt.

Most arra lennék kíváncsi, tud e valaki valamit ajánlani, hogy teljesen felszámoljuk a penészt? Nem szeretnék innen elköltözni és mindent elölről kezdeni. Közel a munkahelyem, bölcsőde, orvos, barátok, belváros stb.

Próbálok sokat szellőztetni és vettünk párátlanítót is de sokat nem használ.. A penèszölővel már mindenhol lefujtam, ahol találtam penészt, de elég egészségtelen az is, hogy folyton Szavo buzben járkáljak a lakásban.

Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.

2022. máj. 4. 16:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha most költöztetek be, de már a szekrényben is dohos a ruha, akkor az a szekrény nem most kezdte magába enni a penészt. Gondolom, a tulaj ki is festett, meg ilyenek.

A műanyag nyílászáró se sokat segít a dolgon. Elhiszem, hogy nehéz, de én nem maradnék ott a helyedben.

2022. máj. 8. 07:55
 12/15 A kérdező kommentje:

Igen ki is van festve. A szekrény pedig teljesen új volt.. most rendezték be a szobát. Január közepe óta lakunk itt, 3 és fél hónapja, lassan 4. Ilyen gyorsan megjelent a penész? Előtte semmi jele nem volt, se szaga se semmi. Mikor jöttem megnézni a lakást semmi ilyet nem tapasztaltam.

Most más is azt javasolta, hogy szereljenek szellozot vagy mit az ablakokra. Az megoldaná a problémát?

2022. máj. 8. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:
A penész a hűvös, nedves, sötét helyeket szereti. A penésznek kedvező környezetet kell megszüntetni: azaz meleg, víztelen (párátlan), világos legyen a belső tér, lehetőleg mindenhol, egyenletesen. Ha a lakásban szoktál teregetni, akkor azt mindenképpen ki kell iktatni, mert egyetlen adag mosott, kicentrifugált ruhából is több liter (!) víz párolog el a lakásban. (Nekem amúgy a szárítógép megvétele és a megfelelő hőmérsékletre való felfűtés télen megoldotta a penész problémámat.)
2022. máj. 9. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Plusz napi 2x intenzív szellőztetés télen... (13-as voltam)
2022. máj. 9. 19:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Menekülj. A penész tényleg nem.tesz jót a babának. Asztma és rosszabb dolgok is kialakulhatnak.

Amint engedi a szerződés, keressetek másikat. Hiába van közel minden, ha romlik tőle az egészsegetek. Nem éri meg.

Sajnos van lakás aminek ilyen az adottsága rossz csövektől, öregségtől stb. Szavon, páratlanitáson kivul nem tudsz mit tsnni

2022. máj. 12. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!