A menstruációt meg lehetne véglegesen szüntetni valahogy?
Mielőtt jönnétek mocskolódni, közlöm, hogy soha életemben nem kívántam gyereket, nem éreztem magam nőnek csak mert vérzek minden hónapban, folyamatos görcsökkel járó undorító folyamatról beszélünk. Aki örül ennek, meg nőnek érzi magát tőle egészségére. Hiába írjátok majd, hogy "jajj meggondolod magad gyerek terén"...NEM. Leszbikusként főleg nem tervezek gyereket...Fogtam már gyereket annyi nekem elég volt egy életre. Meg nem szeretnék öregkoromig állandóan szenvedni minden hónapban, és félni ne ázzak át véletlen. Én lennék a legboldogabb ha valamilyen folyamattal meg lehetne szüntetni, ezer éve nem írom már mikor jön meg, anyámat se érdekli, engem se mivel nem élek szexuális életet, nem lettem "véletlen" terhet, ezért fölöslegesnek tartom vezetni.
Remélem nem vagyok ezzel egyedül, és vannak itt olyan nők akik szívesen beszélnének velem a véleményükről ezzel kapcsolatban. Ezek a napok nekem a legrosszabbak, görcsöktől kezdve a betétcseréig, erős vérzés, nyilaló fájdalom na ezektől vagyunk páran szerintem akik megszabadulnának tőle. Olyan válaszokat akik csak beszólogatni tudnak, erőltetnék a gyerek vállalást, homofób, mindenféle ilyen jellegű választ ami jön simán ignorálok, aki viszont normális és vélemény dús választ tud nyújtani a kérdésemhez kapcsolatban azt megjutalmazom egy zöld pipával. :) Szóval szerintetek van erre valami megoldás? Van esetleg olyan itt aki már nem menstruál és még fiatal korbna van (20-30 körül?) Előre is köszönöm az ÉRTELMES válaszokat!25L vagyok
Kipakoltatod magadat (petefészkek, méh) és problem solved.
De azért előtte alaposan olvass utána, hogy mennyi plusz kellemetlenséget húzol ezzel magadra, egészségügyi szempontból IS....
2-es vagyok, tessék, olvasd...
Csak egy rövidet idézek:
"Amíg csak lehet, óvjuk a méhet, maradjunk a konzervatív megoldásoknál, elsőként a gyógyszeres kezeléseknél, ezekkel ugyanis sokszor el lehet kerülni a drasztikus beavatkozást. Ha ráadásul ezzel együtt a petefészkeket is kiveszik, a beavatkozásra a szervezetünk úgy reagál, mintha hirtelen beléptünk volna a változó korba. Hőhullámok, ingadozó vérnyomás, szélsőséges és indokolatlan hangulatváltások, depresszió, vizelettartási problémák, illetve a szexuális együttlét fájdalmassá válása is mind-mind kísérője lehet egy ilyen beavatkozásnak. Utóbbi könnyen vezethet elhidegüléshez, rosszabb esetben váláshoz, ami természetesen csak tovább rombolja a műtéten átesett nők amúgy is jelentősen negatívba fordult önértékelését. Jellemző ilyenkor a gyors öregedés érzete, a túlzott súlygyarapodás, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vagy csontritkuláshoz is vezethet. Méh-, illetve a petefészkek eltávolítása után a szervezet egészét érintő egészségügyi problémák megjelenésével számolhatunk. Ez nemcsak testi, de lelki hatással is van a nőkre. Kutatások szerint annak az esélye, hogy a depresszió egy ilyen fajta műtétet követően megjelenik, kimondottan nagy. A terméketlenség érzése a legtöbb esetben a nőiesség elvesztésének érzetével kapcsolódik össze, és ez a hatalmas űr a szomorúságtól az apátián keresztül a súlyos depresszióig bármilyen formában megjelenhet. A depresszió gyakran nem egyértelműen diagnosztizálható: sokszor extrém fáradtság, értéktelenség érzet, szorongás vagy hangulatingadozások a jelek. A statisztikák szerint négy nőből három átéli ezeket a tüneteket a méheltávolítás után”—sorolja azokat az okokat a szakember, ami miatt valóban csak a legeslegutolsó választás szabad, hogy legyen a drasztikus megoldás. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megóvjuk a méhünket!"
2.Köszönöm, mindenképp utána olvasok előtte.
3.Férfi tuti nem csak mensit nem akarok többet, ez nem jelenti egyből azt, hogy férfi akarok lenni csak mert menstruálni se akarok :D..
7.hát ez szomorú :(
milyen nyomós indok kell ehhez amúgy is?
7
Megoldható kórházon kívül is. Ezzel semmit sem old meg a tövény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!