Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A menstruációt meg lehetne...

A menstruációt meg lehetne véglegesen szüntetni valahogy?

Figyelt kérdés

Mielőtt jönnétek mocskolódni, közlöm, hogy soha életemben nem kívántam gyereket, nem éreztem magam nőnek csak mert vérzek minden hónapban, folyamatos görcsökkel járó undorító folyamatról beszélünk. Aki örül ennek, meg nőnek érzi magát tőle egészségére. Hiába írjátok majd, hogy "jajj meggondolod magad gyerek terén"...NEM. Leszbikusként főleg nem tervezek gyereket...Fogtam már gyereket annyi nekem elég volt egy életre. Meg nem szeretnék öregkoromig állandóan szenvedni minden hónapban, és félni ne ázzak át véletlen. Én lennék a legboldogabb ha valamilyen folyamattal meg lehetne szüntetni, ezer éve nem írom már mikor jön meg, anyámat se érdekli, engem se mivel nem élek szexuális életet, nem lettem "véletlen" terhet, ezért fölöslegesnek tartom vezetni.

Remélem nem vagyok ezzel egyedül, és vannak itt olyan nők akik szívesen beszélnének velem a véleményükről ezzel kapcsolatban. Ezek a napok nekem a legrosszabbak, görcsöktől kezdve a betétcseréig, erős vérzés, nyilaló fájdalom na ezektől vagyunk páran szerintem akik megszabadulnának tőle. Olyan válaszokat akik csak beszólogatni tudnak, erőltetnék a gyerek vállalást, homofób, mindenféle ilyen jellegű választ ami jön simán ignorálok, aki viszont normális és vélemény dús választ tud nyújtani a kérdésemhez kapcsolatban azt megjutalmazom egy zöld pipával. :) Szóval szerintetek van erre valami megoldás? Van esetleg olyan itt aki már nem menstruál és még fiatal korbna van (20-30 körül?) Előre is köszönöm az ÉRTELMES válaszokat!25L vagyok

2021. jan. 29. 15:43
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
9.Mit értesz ez alatt?
2021. jan. 29. 15:57
 12/34 anonim ***** válasza:
82%

Ha a petefészket távolítják el, annak tényleg vannak nemkívánatos hormonális következményei (nem csak az, hogy nem menstruálsz és nem lesz baba). Külön a méheltávolítás járható út lehet, de annak is lehet másfajta kockázata. De azt sem csinálják meg, legalábbis nem Magyarországon.

Megpróbálhatod még a fogamzásgátló injekciót, azt csak pár havonta kell beadatni. Talán ez van a legközelebb ahhoz, amit szeretnél és elérhető jelenleg.

2021. jan. 29. 15:57
 13/34 anonim ***** válasza:
86%

Fogamzasgátlóval lehet:

A hormonos spirál jelentősen lecsökkenti a vérzést, az esetek 20%-ban meg is szünteti.

Felkarba ültetett implantátummal nincs vérzés.

Csak progeszteron tartalmú ún. minitablettával sincs.

Illetve van fogamzásgátló injekció, ami mellet megint csak nincs vérzés.

2021. jan. 29. 15:58
 14/34 anonim ***** válasza:
73%

11

Törvényt szerettem volna írni, csak kihagytam a t betűt.

Vannak olyan orvosok (vagy majdnem orvosok), akik elvégeznek egyes műtéteket illegálisan.

2021. jan. 29. 15:59
 15/34 anonim ***** válasza:
94%

Hallottam fogamzásgátló szuriról, ami fél évre megszünteti a menzeszt. Talán próbáld meg azt, igaz félévente szarakodni kell vele, de talán nem olyan drasztikus mint egy műtét. Amit talán meg sem csinálnak.

Én is rühellem az egészet, gyereket sem akartam soha, és már csak az vigasztal, hogy benne vagyok a korban és egyszer csak elmúlik. De az meg lehet hogy hőhullámokkal meg egyéb fincsi tünetekkel jár. :(

2021. jan. 29. 16:03
 16/34 anonim ***** válasza:
92%
15: És nem mindenkinek zajlik le a hőhullámos időszak 2-3 év alatt! Ismerek olyat, aki 14. éve klimaxol, és még mindig vannak hőhullámai. És nem havonta pár napot, hanem MINDEN nap! :(
2021. jan. 29. 16:08
 17/34 anonim ***** válasza:
72%
A klimaxot is lehet orvosilag kezelni, ha valaki nagyon szenved a tünetektől
2021. jan. 29. 16:09
 18/34 anonim ***** válasza:
88%

17: de annak is vannak ám mellékhatásai... Amit megint kezelni kell esetleg....

Ez egy végeláthatatlan lánc lesz ....

2021. jan. 29. 16:11
 19/34 A kérdező kommentje:
18.Inkább mellékhatások mint a vérzés...
2021. jan. 29. 16:15
 20/34 anonim ***** válasza:
42%
Hát ezt nem tudom. Tapasztalatom nincs. Csak annyit tudok, hogy bizonyos esetekben ajanlatos kezelni. Tízen éveket biztos nem szenvednék, próbálnék orvosi segítséget kérni
2021. jan. 29. 16:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!