Kérhetnek szerződés nélkül foglalót?
Figyelt kérdés
Ma beszéltem egy ingatlanossal, megyek megnézni a lakást. Már utalt rá a telefonban, hogy a helyszínen ha tetszik, le is foglalózhatom. Nekem kicsit furcsa lenne. Ez bevett szokás?
(Első albérletem lenne)
2022. ápr. 4. 10:03
1/12 anonim válasza:
Arra jo hogyha meggondolod magad, ami eleg valoszinu, akkor o megkapja a penzedet, ugyanis a foglalot elbukod!
2/12 anonim válasza:
Ügyvéd nélkül egy forintot sem!!!!
3/12 anonim válasza:
2.
Ne írjál hülyeségeket szegénynek!
4/12 anonim válasza:
Az nem foglaló, hanem vételi ajánlat.
Ha elfogadja az ajánlatot az eladó, akkor átminosul foglalóvá.
Jogilag nem teljesen tisztázott, mivel az ingatlanos nem kezelhetne pénzt, de megszokott dolog.
5/12 anonim válasza:
Utolsó vagyok, azt hittem hogy veszel, most látom hogy berlesrol van szó.
6/12 anonim válasza:
3: azt hittem, vételről van szó...
7/12 A kérdező kommentje:
ALBÉRLET!!!
ahogy a kategória és a kérdés leírása is írja
2022. ápr. 4. 10:39
8/12 anonim válasza:
Albérlet esetén nincs szabályozva úgy mint vételnél, tehát tulajdonképpen igen kérhetnek foglalót szerződés nélkül is.
10/12 anonim válasza:
A foglalóról legalább átvételi elismervényt kell, hogy kapj, amin rajta van, hogy mire adtad. Mi foglalóztunk albérletet ad hoc módon, úgy nézett ki, hogy az ingatlanosnál volt formanyomtatvány, azt kitöltöttük, sőt, azon már az is fel volt tüntetve, hogy hány napon belül kell megkötnünk a szerződést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!