Mikre kell figyelni ha valaki fél év kauciót vagyis kb felmillio forintot kifizet előre?
Egyszer én is ki akartam egy évet fizetni előre, mert volt annyi pénzem.
Maga a tulajdonos beszélt le, mivel szerződés, közjegyző, bármi is van, de vele is, vagy velem is történhet bármi és akkor kidobott pénz.
Igaza is lett, mert két hónapra rá eladta a lakást a fejem felől és tél közepén kellett gyorsan újat keresnem.+
Nem igazán értem!
A bérbeadó kér félévet előre?
Mert lehetséges, ha valamiért szüksége van egy nagyobb összegre, de akkor valamivel olcsóbban szokták kiadni, "kárpótlásul"
Ha neked kétségeid vannak, akkor keress másikat!
A bérleti díjat, meg a kauciót(biztosíték) ne keverd!
A kaució visszajár a végén, ha nem csináltál kárt és nincs rezsitartozásod.
Ezen a szabályozatlan piacon a bérbeadó is ugyanezt kockáztatja.
Szeptemberben beköltözöl, az októbernél csúszol pár napot, novemberben már egy nagyobbat és meg is érkeztünk a téli kiköltöztetési moratóriumhoz.
De ha csak a normál menetét nézzük, akkor is legjobb esetben törvényesen három hónap mire kiteszik a nemfizető delikvenst.
Ugye tudsz számolni?
3x140.000 hogy a te példádnál maradjunk a rezsi meg elviszi a kauciót.
Ezzel a perrel még csak megszabadulsz a nemfizetőtől, a pénzedet egy másik per megnyerése után fogod látni, letiltás formájában, részletekben csöpögtetve.
Mit szeretnél még ezen vergődni, amikor kimerítettünk minden variációt?
A bérbeadó hadd gondolja úgy, hogy többhavi bérleti díjat kér, te meg gondold úgy hogy neked ez nem felel meg és eleve átlapozod a hirdetését!
Nem egymást keresitek, ilyen egyszerű!
"Ő dönthet úgy hogy máshonnan szerez pénzt"
Ja, pl nyer a lottón, bankot rabol vagy eladja a veséjét?
"de én hol lakjak máshol?"
Esetleg egy másik albiban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!