Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mikre kell figyelni ha valaki...

Mikre kell figyelni ha valaki fél év kauciót vagyis kb felmillio forintot kifizet előre?

Figyelt kérdés
2022. márc. 3. 16:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Mennyi egy közjegyző díjja?
2022. márc. 4. 11:03
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

Egyszer én is ki akartam egy évet fizetni előre, mert volt annyi pénzem.

Maga a tulajdonos beszélt le, mivel szerződés, közjegyző, bármi is van, de vele is, vagy velem is történhet bármi és akkor kidobott pénz.

Igaza is lett, mert két hónapra rá eladta a lakást a fejem felől és tél közepén kellett gyorsan újat keresnem.+

2022. márc. 4. 11:58
 13/21 A kérdező kommentje:
Na többek között ettől is tartok oké hogy papír de mitől lesz annak "értéke". Ja perre is vihetem vele mert "jogi értéke" van akkor is jó esetben is évek mire visszakapom.
2022. márc. 4. 13:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem!

A bérbeadó kér félévet előre?

Mert lehetséges, ha valamiért szüksége van egy nagyobb összegre, de akkor valamivel olcsóbban szokták kiadni, "kárpótlásul"

Ha neked kétségeid vannak, akkor keress másikat!

A bérleti díjat, meg a kauciót(biztosíték) ne keverd!

A kaució visszajár a végén, ha nem csináltál kárt és nincs rezsitartozásod.

2022. márc. 4. 14:22
 15/21 A kérdező kommentje:
Az is csak akkor jár vissza ha visszaadják. Másképp max. sok év pereskedéssel jár vissza nem?
2022. márc. 4. 16:25
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a szabályozatlan piacon a bérbeadó is ugyanezt kockáztatja.

Szeptemberben beköltözöl, az októbernél csúszol pár napot, novemberben már egy nagyobbat és meg is érkeztünk a téli kiköltöztetési moratóriumhoz.

De ha csak a normál menetét nézzük, akkor is legjobb esetben törvényesen három hónap mire kiteszik a nemfizető delikvenst.

Ugye tudsz számolni?

3x140.000 hogy a te példádnál maradjunk a rezsi meg elviszi a kauciót.

Ezzel a perrel még csak megszabadulsz a nemfizetőtől, a pénzedet egy másik per megnyerése után fogod látni, letiltás formájában, részletekben csöpögtetve.

2022. márc. 7. 13:58
 17/21 A kérdező kommentje:
Ő dönthet úgy hogy máshonnan szerez pénzt de én hol lakjak máshol?
2022. márc. 8. 01:18
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Mit szeretnél még ezen vergődni, amikor kimerítettünk minden variációt?

A bérbeadó hadd gondolja úgy, hogy többhavi bérleti díjat kér, te meg gondold úgy hogy neked ez nem felel meg és eleve átlapozod a hirdetését!

Nem egymást keresitek, ilyen egyszerű!

2022. márc. 8. 07:58
 19/21 kovpet ***** válasza:
100%

"Ő dönthet úgy hogy máshonnan szerez pénzt"

Ja, pl nyer a lottón, bankot rabol vagy eladja a veséjét?

"de én hol lakjak máshol?"

Esetleg egy másik albiban?

2022. márc. 8. 15:38
 20/21 A kérdező kommentje:
Másik albiban ugyanez a kérdés, persze a kérdést meg is kéne érteni utolsó kettő...
2022. márc. 9. 02:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!