Mit lehet tenni hogyha az albérlő összepiszkította a falat és nem akarja kifizetni a festést?
Figyelt kérdés
Van írásos szerződés, amelyben le van írva, hogy a lakás állapotának ugyan olyannak kell lennie, mint bérbeadáskor. A másfél éves ottlakása alatt olyan állapotú lett a fal a nappaliban, hogy ahhoz, hogy újra kiadhassam valakinek ki kell festenem. Az albérlő azt mondja, hogy nem fizet mert ilyen volt és hogy nem készült videó a lakás állapotáról, amikor beköltözött, így nem bizonyítható semmi sem. Valóban ott tartunk, hogy fényképekkel meg videókkal szabad csak kiadni a lakást albérletbe? A kaucióból nem tudom levonni a költséget, mivel azt az utolsó 2 hónapján lelakta. Mit lehet ilyenkkor tenni?2022. márc. 2. 18:22
1/12 anonim válasza:
Ha elromlik valami a lakásban az a tulaj dolga megjavítatni , a festés ,felújítás a tulaj dolga..
2/12 anonim válasza:
Kérni kell, hogy fizesse ki a szerződés szerint járó havi díjakat. A kaucióból nem lehet levonni a lakbért, hanem az vagy visszajár vagy pedig le lehet vonni belőle a rongálások értékét.
3/12 anonim válasza:
Semmit. Béna vagy, hogy lelakhatta a kauciót, ami ugye pont erre van.
4/12 anonim válasza:
a festés nem kaucióból levonandó! A természetes kopás, állagmegóvás része, ha te laknál ott, akkor is kéne festeni, mielőtt újra kiadod.
5/12 anonim válasza:
Ha előtte frissen volt festve, akkor most is frissen festve kellene átadnia. Ha erre nem hajlandó, erre lett volna a kaucio.
6/12 qkker1 válasza:
Én eddig minden albérletemben lefényképeztem mindent be- és kiköltözéskor, így azonnal utána lehetett nézni mindennek.
7/12 anonim válasza:
5: amennyiben nincs rá bizonyíték (fénykép, egyéb), akkor ez bukó.
Egyébiránt nem hinném, hogy egy bérlőnek kötelessége kifesteni a lakást másfél év után...
8/12 anonim válasza:
Bérbeqadóként én számítok valamennyi amortizációra. másfél év bérlésbe szerintem egy tisztasági festés belefér.
9/12 anonim válasza:
Milyen koszról van szó? Milyen színű a fal? Tapéta vagy csupasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!