Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ebben az esetben visszaadjam...

Ebben az esetben visszaadjam a kauciót?

Figyelt kérdés

Egy egyetemista lány lakott a kiadott lakásomban 3,5 évig,végig az egyetem alatt,most diplomázott, a pasijához költözik,mert neki van saját lakása,összeköltöznek.

Tehát felmondta az albérletet.

Az egyszobás lakást a lehető legolcsóbb ikeás hútorokkal rendeztem be anno( kihúzhatós ágy,az a fehér legolcsóbb, fehér komód,cipősszekrény,éjjeliszekrény). Aki járt már az ikeában biztos tudja melyik bútor fajtáról beszélek. A tűzhely is a legalapabb tűzhely, a csap is.

Az ágy eléggé szétjött, a komód ,éjjeliszekrény és cipősszekrény teteje karcos (más baja nincs,azon kívül hibátlan), a fal(fehér) az előszobában egy borsónyi helyen lejött, a tűzhely és a mosogatótálca karcos.

Otthagytam egy csomó háztartási gépet,abból a piritós sütő elromlott.

Ti ezekért levonnátok kauciót? Vagy ez 3,5 év alatt természetes elhasználódásnak minősül? Nem akarok inkorrekt lenni,mert mindig időben fizetett magától (vagyis a szülei),egy szava nem volt soha, de pórul sem szeretnék járni.

2022. márc. 1. 21:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ez teljesen normális, én visszaadnám neki.
2022. márc. 1. 21:49
 2/14 anonim válasza:
90%
nem tett kart az alberletben, ez csak a hasznalodastol van. miert adod ki az ingatlant, ha ennyire nem ertesz hozza?
2022. márc. 1. 21:51
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Valamennyit vonjál le. Az ágynak nem kéne szétjönnie, a felületeknek nem kéne összekarcolódnia, ha vigyáznak rá. A piritóssütő valószínűleg magától romlott el, azt nem lehet elrontani.
2022. márc. 1. 21:52
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Ez a természetes elhasználódás. Te mondtad, hogy nem minőségi bútorokkal szerelted fel a lakást, vagyis nem túl ellenállóak. A sütő elromlása se az ő sara, amíg nem villát melegített benne. A falon lévő apró sérülést egy fél óra alatt ki tudod javítani. Veszel kész glettet 1200 Ft-ért, 3 és fél év után, az új bérlő előtt amúgy is kifestenél. A kaució visszajár a bérlődnek.
2022. márc. 1. 22:00
 5/14 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem is visszajár. Én 6 éve lakok albérletben és 6 év alatt szétjött egy ágy, egy fotelágy. Tönkre ment a piritó, mosógép. Nem kért pénzt ezekért, hozott másikat mindenből. A falat viszont kifestettem, mert nem vigyáztam rá.. Korrekt ő is én is. Tehát add neki vissza.. Ikeás ágyak amúgy se túl jók..
2022. márc. 1. 22:45
 6/14 anonim ***** válasza:
92%

Add neki vissza. Ha butorozottan adtad ki akkor biztos belekalkulaltad az arba ezt mert kevesebbert tudtad volna kiadni butorok nelkul. Attol hogy karcos a butor, meg kiveszi valaki a lakasod, agybol meg veszel masikat.

A kaucio arra van ha pl a rezsit nem fizette vagy valami kart csinalt a hazban, pl a szonyeget leontotte borral.

Ha en hazat adnek ki berbe akkor biztos hogy piritost nem hagynek ott, az ilyen aprosagokat vigye magaval az ember. Huto, mikro, tuzhely az alap.

2022. márc. 1. 22:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennyi idő után az a korrekt, ha visszaadod. A bútorok miatt magasabb lakbert szedtél, a silány ikeás bútor tenyleg ennyit bír.

Azt az ágykeretet konkrétan kézzel be lehet horpasztani, saját tapasztalat.

2022. márc. 1. 23:26
 8/14 anonim ***** válasza:
94%
Én tömör bükk ágykeretet vettem pár éve olcsóbban mint az ikeás ágyak, magyar gyártmány, szerintem 100 év múlva is jó lesz. Érdemes kicsit körülnézni a piacon, nem csak az ikeában gondolkozni.
2022. márc. 2. 08:57
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Határozott idő szerepel a szerződésben, azaz minden évben újra kötöttétek? Mert akkor nem jár vissza.
2022. márc. 2. 15:06
 10/14 anonim ***** válasza:
30%
6# a kaució nem csak arra van, hanem azt is biztosítja, hogy a bérlő ne menjen el idő előtt.
2022. márc. 2. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!