Ebben az esetben visszaadjam a kauciót?
Egy egyetemista lány lakott a kiadott lakásomban 3,5 évig,végig az egyetem alatt,most diplomázott, a pasijához költözik,mert neki van saját lakása,összeköltöznek.
Tehát felmondta az albérletet.
Az egyszobás lakást a lehető legolcsóbb ikeás hútorokkal rendeztem be anno( kihúzhatós ágy,az a fehér legolcsóbb, fehér komód,cipősszekrény,éjjeliszekrény). Aki járt már az ikeában biztos tudja melyik bútor fajtáról beszélek. A tűzhely is a legalapabb tűzhely, a csap is.
Az ágy eléggé szétjött, a komód ,éjjeliszekrény és cipősszekrény teteje karcos (más baja nincs,azon kívül hibátlan), a fal(fehér) az előszobában egy borsónyi helyen lejött, a tűzhely és a mosogatótálca karcos.
Otthagytam egy csomó háztartási gépet,abból a piritós sütő elromlott.
Ti ezekért levonnátok kauciót? Vagy ez 3,5 év alatt természetes elhasználódásnak minősül? Nem akarok inkorrekt lenni,mert mindig időben fizetett magától (vagyis a szülei),egy szava nem volt soha, de pórul sem szeretnék járni.
Add neki vissza. Ha butorozottan adtad ki akkor biztos belekalkulaltad az arba ezt mert kevesebbert tudtad volna kiadni butorok nelkul. Attol hogy karcos a butor, meg kiveszi valaki a lakasod, agybol meg veszel masikat.
A kaucio arra van ha pl a rezsit nem fizette vagy valami kart csinalt a hazban, pl a szonyeget leontotte borral.
Ha en hazat adnek ki berbe akkor biztos hogy piritost nem hagynek ott, az ilyen aprosagokat vigye magaval az ember. Huto, mikro, tuzhely az alap.
Szerintem ennyi idő után az a korrekt, ha visszaadod. A bútorok miatt magasabb lakbert szedtél, a silány ikeás bútor tenyleg ennyit bír.
Azt az ágykeretet konkrétan kézzel be lehet horpasztani, saját tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!