Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Visszaadja a MÁV a jegyárat,...

Visszaadja a MÁV a jegyárat, ha műszaki okok miatt késik/megáll és 30-60 perceket is késik akár? Abban az esetben, ha leszállok róla.

Figyelt kérdés

Pl: Ha veszek jegyet Bp-Martonvásár távra, Déliben felülök, megyek úgy 2-3 megállót, de mivel ennyi távon összeszed 30-60 perces kését, én megunom és amit tudok leszállok, (s megyek autóstoppal).

Akkor a fennmaradó távra, amit már nem vasúttal teszek meg, azt visszafizeti nekem a MÁV?

Hogyan történik ez, hogy lehet elintézni?

2013. jún. 19. 17:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem. Ha IC-vel mész, és bizonyos késési időt meghalad, akkor a helyjegy árát volt, hogy visszaadták. Vagy ha nem működött a légkondi, de amúgy nem.
2013. jún. 19. 17:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha 60 percen felüli a késés és IC a vonat, akkor az egész jegy 25%-t visszaadják, de ahhoz be kell adni egy kérelmet, csatolva a jegyek (úgy, hogy érvényesítve voltak), tehát ha 2-3 megálló alatt nem jön a kalauz, akkor ennyit erről.
2013. jún. 19. 17:29
 3/7 A kérdező kommentje:

Hogy volna már IC?! Azt hittem egyértelmű, hogy személyvonatról beszélek.

Tehát személyvonat! És olyasmire gondoltam, hogy ha igazolom azt, hogy 3 megálló után leszállok! Pl. vagy a kalauzzal ráiratom a jegyre, hogy mondjuk Budafokig mentem..

Vagy pedig az ottani állomáson pecsételtetem le a pénztárban... Így egyértelmű, hogy a késésük miatt nem vettem igénybe a szolgáltatást...

2013. jún. 19. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor nem kapsz semmi kártérítést.
2013. jún. 19. 19:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerinted honnan tudjuk, hogy arra milyen vonatok járnak???
2013. jún. 19. 19:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak pótjegyes vonatnál van lehetőség ilyenre. Tehát IC/EC/EN vagy olyan, amire gyorspótjegy kell.
2013. jún. 19. 19:42
 7/7 anonim ***** válasza:

"Pl: Ha veszek jegyet Bp-Martonvásár távra, Déliben felülök, megyek úgy 2-3 megállót, de mivel ennyi távon összeszed 30-60 perces kését, én megunom és amit tudok leszállok, (s megyek autóstoppal). Akkor a fennmaradó távra, amit már nem vasúttal teszek meg, azt visszafizeti nekem a MÁV? Hogyan történik ez, hogy lehet elintézni?"

Az összes buta válasz után megmondom a helyeset. Késéstől függetlenül erre VAN lehetőséged minden esetben. Ezesetben ahol leszállsz, ha van pénztár, ott kell egy úgynevezett útmegszakítási igazolást kérni. Azon a pénztáros azt jelöli be, hogy lemondasz a továbbutazásról. Ha csak simán meggondolod magad, akkor a fennmaradó részt kezelési költség levonása után visszakapod. Ha vasúti hiba miatt mondasz le, akkor nincs kezelési költség.

Ha a leszállási helyen nincs pénztár, az igazolást a kalauz adja ki még a vonaton.

2013. jún. 19. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!