Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha az bérlő szeretne klímát,...

Ha az bérlő szeretne klímát, akkor azt kinek kell fizetni?

Figyelt kérdés
2022. márc. 1. 12:20
A kérdező szavazást indított:
Bérlő
Tulajdonos
37 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Nyilvàn megegyezés kérdése, de szerintem ha a tulaj belemegy akkor a tulajnak. Mert ugyan leszerelhető ha elmegy a bérlő, de utána hogy fog kinézni, szétvésve/fúrva a fal.

Az meg nyilván nem járná, hogy az albérlő felrakatja és otthagyja.

Szerintem ha a bérlő megbízható, rakasson a tulaj és emeljen a bérleti díjon egy tizest. Akkor kb 2,5-3 év alatt megtérül. (Nemtom mekkora a lakás mekkora klíma kell)

Így jit is marad is.

Nyilván alapárban én se rakatnék be klímát, ha nem fizet érte a lakó.

2022. márc. 1. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
ha a tulaj nem akar beszerelni klimat, akkor a berlo max anyit tud tenni hogy sajat penzen vesz egy mobil klimat es fizeti a villanyszamlat
2022. márc. 1. 12:48
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

Fura kérdés. Pláne ha a bérbeadó hallani sem akar róla.

Nincs olyan, hogy" kinek kell fizetnie".

Itt a tulajdonos engedélye, beleegyezése kell hozzá. Utána jöhet, hogy hogyan legyen fizetve.

2022. márc. 1. 13:08
 4/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha a bérlő szeretné, sztem meg kell egyezni a tulajjal, hogy lelakják. Így mindenki jól jár 🤷‍♀️
2022. márc. 1. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

Mobil klímát vehet magának a bérlő, fizetheti a nagyobb villanyszámlát és viheti tovább, ha kiköltözik.

Ha rendeset akar, akkor kérdés, hogy a tulaj is akar-e. Ha igen, akkor megegyezhetnek, hogy ha a bérlő fizeti, akkor lelakja az árát. Vagy ha a tulaj, akkor megemelheti a bérleti díjat, hiszen nagyobb a komfortfokozat... bár mindkettő elég hosszútávú, lassan térül meg. (És még az is kérdés, hogy megoldható-e épp abban a lakásban meg a szomszédok mit szólnak.)

2022. márc. 1. 15:13
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
Én tulajdonos vagyok, saját pénzemen vettem a klímát, de beépítettem a bérleti díjba, hiszen a lakás komfortja is nőtt.
2022. márc. 1. 15:16
 7/8 anonim ***** válasza:
65%
Én alapból nem is néztem olyan lakást amiben nincs klíma. Nekem fontos, hogy nyáron tudjak aludni, ne legyen 35 fok még este is és ne kelljen egész nap a sötétben kelljen ülni lehúzott redőnyökkel.
2022. márc. 8. 12:31
 8/8 anonim válasza:
100%

Csak klímás lakást szabad bérelni!

Hagytam palira venni magam a főbérlő által, hogy nyáron nincs olyan meleg. Hát dehogynincs, fulladozok, a hűtő olyan pici, hogy nincs akkora fagyója amibe a mobil klíma jégakkuja beleférne. És még több mint fél évre szól a szerződés.

Csak reménykedem hogy ez a július elviselhetobb lesz innentől.

2023. júl. 6. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!