Lakáskiadásnál hogy érdemes az albérlő lakcímre vlaó bejelentkezéséhez viszonyulni?
Hamarosan ki fogunk adni eg ylakást, és felmerült bennem a kérdés, hogy megengedjük-e az albérlőnek, hogy bejelentkezzen a címre.
Alapból logikus lenne, hisz ott lakik, remélhetőleg nem rövidtávra, logikus, hogy oda kapja az állami leveleit, oda szavazzon meg ne tekintsék vidékinek, ha a fővárosban lakik albiban. (mittomén, ez lehet iskolában szempont).
Ugyanakkor hallok olyanokat, hogy a főbérlő nem engedi bejelentkezni az albérlőjét mert... na de miért?
Mik a tapasztalataitok, véleményetek?
Semmi kockázatot nem vállalsz vele, és kirakni sem nehezebb ha be van jelentkezve. Kirakásnál ha nincs bejelentkezve, attól ugyanúgy lobogtathatja a szerződést, hogy kérem, itt a szerződés, én fizettem, csak a tulaj tagadja ezt le. Ehhez nem kell bejelentkezés…
Amúgy ha kiköltözik, éa nem jelentkezik ko, tulajként kényszerkijelentheted. Pofonegyszerű, és illetékmentes eljárás, csak kitöltesz egy adatlapot, ők meg 2-3 hét múlva küldenek egy határozatot, hogy Gipsz Jakab lakcímét nàlad törölték, lakcímkártyájàt érvénytelenítették.
Hm, felszínesen erről a befogadóiról is hallottam, de asszem csak gyerekek (vagy legalábbis 18 éven aluliak) kapcsán.
Oooooké, köszönöm a válaszokat, megy azöld mindenkinek:)
A lakcímbejelentés megtagadásának mítosza abból a téveszméből fakad, hogy a tulajdonos arra számít: egy esetleges birtokvédelmi eljárásban (amikor is ő önhatalommal kizárja a lakót a lakásból) a lakó semmivel nem tudja majd bizonyítani, hogy ő abban a lakásban lakik (jogosan vagy nem, az a birtokvédelmi eljárásban mindegy). Nos, ez elég nagy tévedés: ott van a bérleti szerződés, de a legkézenfekvőbb, hogy tanúk igazolják a lakót.
Teljesen felesleges arra számítani, hogy lakcímkártya hiányában a tulaj azt tehet a bérlővel, amit csak akar.
1) semmi közöd bérbeadóként a bérlőd lakcímbejelentéséhez, érvényes bérleti szerződéssel bejelentkezhet ( pár hónapja még kötelező is volt neki)
2) közjegyzői ellenjegyzésű bérleti szerződés mindkettő felet védi
17, védi, étem, de milyen eszközök vannak a főbérlő kezében, ha a albérlő megtagadja a fizetést?
Vagyhát ez elég fellengzősen hangzott, d elényegében nem fizet. Azt mondja nincs miből és annyi. Mit lehet ilyenkor tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!