Igaz, hogy hagyományos értelemben vett "albérlet" ma már nem nagyon létezik, hanem csak bérlakás, így főbérlő, ill. albérlő sincs már igazán, csak tulajdonos, és bérlő?
Figyelt kérdés
2022. jan. 4. 14:41
1/7 anonim válasza:
A főbérlő a saját lakását nem bérli,ő a tulaj.Ebből adódóan csak bérlő lehet.
A bérlő nem adhatja tovább másik bérlőnek. Mert akkor valóban albérlő lenne a másik bérlő. Így gondolom én .
2/7 anonim válasza:
Általában igen, inkább a tulaj adja ki a lakásokat. Én laktam egy olyanban, ahol én albérlő voltam, nem bérlő, de szerintem ez a ritkább eset.
3/7 anonim válasza:
Igen. Ez a főbérlő-albérlő dolog a régi időkből maradt itt, és sajnos ma már rosszul használják. A főbérlő alatt ma már a tulajt értik, így teljesen indokolatlanul használják a kifejezést.
4/7 anonim válasza:
Ahogy írják ez már inkább csak megragadt szöveg. De például szerződésekben eddig mindenkivel helyesen mint bérlő-bérbeadó szerződtem.
6/7 anonim válasza:
Nemigen van, csak bennragadtak a hétköznapi beszédbe ezek a szavak.
7/7 anonim válasza:
Lakásoknál valóban nem nagyon létezik már, csak így maradt meg a köznyelvben. De szerződésben általában jól szerepel, ahogy fentebb írta valaki.
Ipari ingatlanoknál es irodaházaknál viszont ma is előfordul az albérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!