Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha ezért nem adom ki neki a...

Ha ezért nem adom ki neki a lakásom, kaphatok büntetést?

Figyelt kérdés

Szóval mondta az elsőre szimpatikus srác, hogy párjával jönne, mondtam, hogy renben van. Holnap írjuk a szerződést, viszont kiderült közben, hogy barátja van... nekem ez nem lenne baj, de nem a saját lakásom adom ki, hanem mamámét, aki elég konzervatív ezen a téren, gutaütést kapna, ha meglátna két pasit.

Szerintetek ha elküldöm, akkor mehet ezzel a hatósághoz? És ha megy, akkor tudja bizonyítani, hogy ezért küldtem el? Nyilván nem ez jelölöm meg okként.

2021. dec. 26. 14:28
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
85%
Ha a nagymamád a bérbeadó, neki kell aláírni, és hát ha nem egyezik bele, akkor sajnos nem lehet.
2021. dec. 26. 14:44
 2/30 anonim válasza:
77%

Egyszerűen mondd azt, hogy van egy másik személy, aki még inkább ki akarja venni a lakást, és még rá is fizetne. Vagy valami ilyesmi.

Egyébként meg a ti lakhelyetek, azzal meg úgy határoztok, ahogy akartok. Ha nem adod ki nekik, akkor nem adod ki, tulajdonképpen nem is vagy köteles magyarázatot adni.

2021. dec. 26. 14:56
 3/30 anonim ***** válasza:
29%
Ne enged hogy átverjenek.A szerződés megkötés ügyvéd előtt lesz,mondja nekik.Máris elmennek a hátsó gondolatok.
2021. dec. 26. 15:13
 4/30 anonim ***** válasza:
80%

Nem is értem ezt a hozzáállást.

Akkor mi van, ha pl. van két pasas akik csak barátok, vagy csak munkatársak??!

Mi közötök van a nemi életükhöz?!

Inkább nézzétek a jó oldalát.

Ezek a fiúk egészen biztosan nem fognak naponta felcipelni újabbnál újabb ribiket.

2021. dec. 26. 16:28
 5/30 A kérdező kommentje:

Ribiket biztos nem, pasikat annál inkább. Nem munkatársak, ezt biztosan tudom, láttam róluk képeket sajnos.

Amúgy mindnekinek joga van szerintem ahhoz, hogy annak adja ki a saját lakását, akinek akarja...

2021. dec. 26. 16:45
 6/30 anonim ***** válasza:
79%

Hülye volt, hogy az orrodra kötötte.

Majd tanul belőle.

2021. dec. 26. 17:00
 7/30 anonim ***** válasza:
17%

Ebből a kiadásból csak baj lehet. Mondja a mamád, hogy nem kiadó, meggondolta magát. Ha szívóskodnak, akkor ez azt bizonyítja, hogy balhés emberek lesznek.

De ha mégis kiadja, akkor közjegyzőnél kell kötni a szerződést, bármi van kitehetők. A kaucióról nem is beszélve, azt előre kérni kell.

Azt is tudomásul kell venni, hogy adózni kell, de akkor nincs zsarolási lehetőség.

Manapság divat hivatkozni a másságra, de ez nem lehet alapja egy eljárásnak, abból eredő büntetésnek. Amúgy ez hosszú procedúra lenne, nem jövőre fejeződne be. Addig lakjanak máshol.

2021. dec. 26. 17:50
 8/30 anonim ***** válasza:
82%

Bérbeadóként nagyon szégyellném magamat, ha a bérlőknek a nemi életével foglalkoznék.

A lakás rendben legyen és pontosan fizessen.

Nehogy már azt is megszabjad a pontosan fizető albérlődnek, hogy kivel dughat!

Azért ehhez is pofa kell

2021. dec. 26. 17:59
 9/30 A kérdező kommentje:

6, nyugi akkor is ki lett volna téve, ha titkolózik. Mamám ilyesmiben nem ismer kegyelmet :) A sunyiskodás amúgy is csak rosszabbít a helyzeten.

7, igen mondjuk én sem hallottam még ilyen esetről, hogy eljárás folyt volna ilyen ügyből, de nem én akarok lenni az első...

8, nem kell kiforgatni, amit írtam. Engem nem érdekel kivel csinálja és mikor, csak az ne az én lakásomban legyen. Talán elvitatod a jogomat, hogy azt engedjek be, akit én akarok? Te beengedsz magadhoz bárkit?

2021. dec. 26. 19:27
 10/30 anonim ***** válasza:
86%

Álszent vagy kisöcsém.

Először hivatkozol a nagyanyádra:

"de nem a saját lakásom adom ki, hanem mamámét, aki elég konzervatív ezen a téren, gutaütést kapna, ha meglátna két pasit."

Aztán pedig:

" Engem nem érdekel kivel csinálja és mikor, csak az ne az én lakásomban legyen"

Amikor megtudtad a nemi hovatartozását a bérlőjelöltnek, miért nem jelezted, hogy nem aktuális a kiadás.

Nem kell indokolni, mert valóban jogod van meghatározni, kinek adod ki. Nem adod és kész.

Legalább a szerződéskötés előtt szólj neki, hogy nem lesz kiadás. Aztán hogy mit gondol, az már nem a te dolgod. Bajod nem lesz belőle, ha távolról anyáznak majd.

2021. dec. 26. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!