Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet kiadó ha nem akar...

Albérlet kiadó ha nem akar számlát adni annak mi az oka?

Figyelt kérdés

Én egy fagyit sem veszek számla nélkül, nem is értem hogy hogyan gondolja hogy számla nélkül majd kifizetek 450.000 kauciót és az első havi bérleti díjat.

Meg aztán majd utána is minden hónapban csak úgy kézbe odaadom? Itt a pénz hol a pénz, odaadta nem adta?

2021. dec. 22. 11:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem is írták nem kötelező a számla, elég egy átvételi elismervény. Amúgy ha kötelező lenne, akkor is csak a havi bérleti díjról, a kaucióról nem. Miért is kellene a kaució után adózni, ami elvileg visszajár majd a bérlőnek.
2021. dec. 22. 19:19
 22/27 anonim ***** válasza:
91%
#20, #21 Hagyjátok, fölöslegesek ilyen értelmes válaszok ennek a trollkérdezőnek.
2021. dec. 22. 22:16
 23/27 xswerdy ***** válasza:
100%
A fagyi ÁFA köteles, az ingatlan bérbeadás pedig (kevés kivételtől eltekintve) adómentes (ÁFA szempontból). Tárgyi adómentes értékesítés, szolgáltatásnyújtás esetén pedig nem kötelező számlát kiállítani. Ezt a 6. ban belinkelt cikk is rosszul írja. Ezekről egyéb számviteli bizonylatot kell kiállítani, aminek megfelel egy kézzel írt nyugta is, vagy a bankszámla kivonat. Egyébként a fagyiról is elég nyugtát adni, kíváncsi vagyok rá, amikor közlöd, hogy te számlát kérsz.
2021. dec. 23. 10:38
 24/27 anonim ***** válasza:
Azt azért megkérdezném, hogy mi fájt annyira a 13as válaszomban? Tud valaki észérvekkel is kiállni, vagy az már magas?
2021. dec. 23. 10:51
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

Én most jártam úgy, hogy egy öregasszonytól béreltem, már 2 hónapja nem laktam ott, amikor örjőngve felhívott, hogy takarított és milyen kosz maradt utánam. Mondom tessék? A párommal takarítottunk együtt és amikor átadtam a kulcsokat, akkor azt mondta rendben.

Amikor beköltöztem, sem hűtő, sem mosógép nem volt. A végén azért is haragudott, hogy elhoztam ezeket magammal. Nyilván ezek nélkül nagyon nehéz kiadni. A konyha nagyon hideg volt, oda vinnem kellett egy olajradiátort, de nem sokat melegített. A vezeték ősrégi volt, ki kellett cserélni, ami nem tetszett neki, valójában életveszélyes volt. Nem kaptam számlát sosem. Na akkor visszavett a nagypofájából, amikor mondtam ezt neki, hogy ugye tudja, hogy nem kaptam számlát és az exférjem pedig ügyvéd? Erre meg annyit reagált, hogy ha olyan rendes az exem, akkor miért mentünk szét? Köze??? Hú de mérges voltam.

Mellesleg ez reggel fél 9 kor volt és ezzel hívott fel örjöngve, hogy a tűzhely milyen volt. Egyébként semmilyen sem volt...

Szóval a számla: nem adott sosem, mindig kézbe kellett adnom. A másik hely, ahol laktam sokkal jobb volt. Ott kétszer találkoztam a tulajjal, 1 szer a beköltözéskor és 1-szer a kiköltözéskor. Adott számlát és átutalással rendeztük.

2021. dec. 29. 21:38
 26/27 anonim ***** válasza:

Kedves 25-ös.

Kíváncsi lennék arra a számlára.

Megkérhetlek hogy töltsd fel, természetesen a lényegi dolgok kitakarásával?

2021. dec. 30. 09:37
 27/27 anonim ***** válasza:
Ezt a kék nyugtát adta. Az is elszámolás. A postaládáb volt bedobva és a havi utalás is nyomon volt követhető a számlatörténetben. De a másik??? Kritikán aluli volt, aki kézbe kérte. Egyébként azóta sem tudta kiadni a lakást, mert nincs benne hűtő és mosógép sem.
2022. jan. 1. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!