Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet kiadó ha nem akar...

Albérlet kiadó ha nem akar számlát adni annak mi az oka?

Figyelt kérdés

Én egy fagyit sem veszek számla nélkül, nem is értem hogy hogyan gondolja hogy számla nélkül majd kifizetek 450.000 kauciót és az első havi bérleti díjat.

Meg aztán majd utána is minden hónapban csak úgy kézbe odaadom? Itt a pénz hol a pénz, odaadta nem adta?

2021. dec. 22. 11:00
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

# 10

hagyjátok ez megint a kamu kérdezőt feltételező kamu hozzászóló

2021. dec. 22. 11:37
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy a bérbeadási tevékenység magánszemélynek nem számlaköteles, átvételi elismervényt vagy nyugtát tud adni és azt ugyanúgy el kell fogadja a könyvelő vagy bárki más, aki megtéríti a lakhatási költségeidet. Ugyanúgy hivatalos.
2021. dec. 22. 11:37
 13/27 anonim ***** válasza:
6%

Én sem kaptam semmit, a kaucióról sem, mondjuk nekem jóval kevesebb pénzt kell fizetnem. Havonta sem kapok semmit, mikor atveszi a pénzt. Persze, kpban kell fizetnem, tudjuk miért😔

Mondjuk ez a része nem is érdekel, de nekem is eszembe jutott már, hogy mi van, ha egyszer kitalálja, hogy még nem is fizettem.

2021. dec. 22. 11:42
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
13: Te is nyomtathatsz egy papírt a havi dátumokkal, összegekkel és aláirathatod vele fizetéskor.
2021. dec. 22. 11:45
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, mondjuk ez igaz! 😊
2021. dec. 22. 11:49
 16/27 anonim ***** válasza:
92%
Számla helyett nyugta vagy átvételi elismervényt ad. Plusz bérleti szerződés.
2021. dec. 22. 12:11
 17/27 anonim ***** válasza:
92%

A kaucióról kérj nyugtát - NEM számlát, elég ha két tanuval igazolja, hoyg átvette a pénzt.

A lakbért meg bankon keresztül utald át, feltüntetve, hogy ezt lakbérként fizeted - akkor egyértelmü a helyzet.

Számlát adni nem köteles, viszont így be vagy biztosítva minden esetre.

2021. dec. 22. 13:15
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, sok tulaj elzárkózik az átutalástól, készpénzes fizetést kérnek. Nekem még a szerződésben is benne volt.
2021. dec. 22. 13:36
 19/27 anonim ***** válasza:
85%

Kérj nyugtát vagy fizess átutalással.

Számlát adni nem köteles, és nem is biztos, hogy tud. Ha nem vállalja, akkor keress mást. Röhejes, amikor kétnaponta jön valami műfelháborodás a "gyalázatos" lakáskiadókról.

Olyat kell választani, akivel nincs gond, megspórolod magadnak az idegeskedést. :-)

2021. dec. 22. 14:19
 20/27 anonim ***** válasza:
84%

A cikk amit belinkeltél nem fedi teljesen a valóságot. Több vállalkozásom is van és ingatlant is adok bérbe nem egyet. Mindegyik vállalkozás rendelkezik adószámmal viszont az ingatlanok magánszemélyként vannak kiadva és sem számla sem bizonylat nem szükséges.

Egyébként ha bemész a nyomtatványboltba akkor te mint magánember nem fogsz kapni számviteli bizonylatot mert az szigorú számadású sorszámozott nyomtatvány és ahhoz kell az adószám. Nálunk úgy van megoldva hogy mindenki mindent utal, az szerepel a banki kivonaton és a nav-is elfogadja.

Egyre figyelj, ha egy év múlva kiköltözöl és a tulaj azt mondja a navnak (mivel te számlát kértél) hogy ő úgy tudta hogy te azért kértél számlát (ráutaló magatartás) mert elszámolod mint vállalkozó akkor a nav rajtad fogja követelni az adóvonzatát mert ebben az esetben fordított adózás van. Igen, cégnek is adok ki így magánszemélyként, és elszámolhatja a bankszámlakivonat és a bérleti szerződés alapján.

Inkább arra ügyelj hogy korrekt bérleti szerződésetek legyen mert az mindkettőtöket véd. Az alapján nyoma van a kauciónak is, és ezt veszik alapul a későbbiekben bármely vita esetén.

De ezzel a hozzáállással (én fagyit sem veszek számla nélkül) nagyon beszűkíted a lehetőségeidet. Én nem adnák ki ingatlant ilyen hozzáállású bérlőnek.

2021. dec. 22. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!