Hogyan lehet 80 ezres rezsi 30nm-re?
Nemrég költöztünk 4. emeletre 30nm-es kis garzonba párommal és a tulaj azt mondta maximum 15-20 ezer volt az előző párnak a rezsije. Nekünk pedig 80ezer lett és fogalmunk sincs hogyan, mert folyton dolgozunk, nem is nagyon főzünk otthon, 1x fürdünk naponta de akkor is csak negyedéig engedjük a kádat. Tv-nk sincs meg semmi egyelőre mert nem rendezkedtünk be teljesen eddig.
Szerződéskötéskor le lettek olvasva az órák és stimmelt.
Fogalmam sincs miért ennyire drága de úgy érzem ez brutál sok és ez nem normális.
Központilag jön a fűtés, nem is lehet szabályozni a lakáson belül.
Holnap adja ide a tulaj a csekkeket és csak utánajárás után lesz befizetve. De én sem gondolnám, hogy 20-30-nál többnek kéne lenni a rezsinek, mert tényleg minimálisat használtunk mindenből.
Net sincs bekötve egyelőre, se tv.
Én is arra gyanakszom, hogy az előző bérlő költségeit akarja kifizettetni. Pedig szerződéskötéskor le lett írva az óraállás és már akkor sem stimmelt, ezért ki kellett javítani a papíron. Azt mondta a különbözetet majd intézi. Hát látom.
Mi van akkor ha követeli így is?
Kirakhat a lakásból, ha emiatt balhé lesz? Nem szeretnénk más rezsijét kifizetni, meg nem is telik ilyenekre.
Ha úgy döntötök, hogy maradtok a lakásban, kérd, hogy a jövőben oda érkezzenek a számlák, így mindig látod majd, hogy a diktált összeg van-e a számlán is.
Nálunk is ez van, annyiban plusz macera, hogy én járok a postára, hogy a csekket adni tudjam a tulajnak, de így se ő nem tud sunnyogni a diktálással, se én, hogy nincs befizetve. Ez a legtisztább.
Nekünk ugyanilyen 30 nm-es lakásuhnk van távhővel. Ennek a költsége szerinrem városokként változhat, de azért nem ennyit. Nékünk télen 7-8ezer havonta a fűtés,nyáron 3-4 hónapig pedig semmit nem kell fizetni. A víz 2ezer forint, az áram 4ezer, a gáz meg 3 havonta 2 ezer, mert a sütő elektromos, csak a 4 gázrózsa meg arról. Nem szoktunk ezeken spórolni, 2 szgep megy nonstop, plusz tv, nyáron a légkondi kb. 12 órát naponta. A digi tv+net 6ezer havonta. Közös költség 5ezer
Így szokott mindig 20-25ezer között lenni a rezsi
Laktam olyan távfűtéses lakásban albérletben, ahol huszonezres volt télen a távfűtés, de még ha a tiétek ilyen is lenne, akkor sem reális a 80. Itt valami sunnyogás van.
Eleve nem tudom, mikor költöztetek, de az első számla még nem a tiétek kell legyen, a diktálás és ennek a számlázása között van egy hónap különbség.
Nagyon nézd át a számlarészletezőt, hogy milyen időszakról és milyen óraállásról szólnak a csekkek.
Kicsivel több, mint 3 hete költöztünk és 15-én hívott a tulaj. Szóval elvileg a novemberi rezsink lenne annyi, de akkor még csak 1 hetet voltunk itt.
Sehogy sem jön ki, kíváncsi leszek a számlákra. De leírom majd mindenképp, hogy mi volt.
"a gáz meg 3 havonta 2 ezer"
Az hogy? Nekünk csak az alapdíj 1000 Ft/hó, ha semmi gázt nem használunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!