Hány fok alatt szoktak megfagyni az emberek a lakásukban?
Albérletben élek, egyedülálló tanárnő vagyok, a 160 ezer forintos fizetésemből csak egy félszuterén kicsi (17 nm) lakásra futja, így is alig marad étkezésre.
Elektromos fűtés van, sajnos annyit fogyasztana, hogy egyszerűen nem tudom kifizetni már a jelenlegi béremből.
Szóval megpróbálok spórolni a fűtésen, de nem tudom, mi az a hideg, adni már veszélyes az egészségemre. Jelenleg 18 fok körül van a lakásban, de hajnalra 16 köré megy le mindig. Nyilván rendesen betöltözve alszom, de nem tudom, mi lesz, ha még hidegebb lesz a tél...
16-18 fokban nem fagyunk meg.
Esetleg vegyél egy kicsi olajradiátort, az 17 m2-t gyorsan befűt és termosztát is van benne, tehát magától ki-be kapcsol, nem megy folyamatosan, ha beállítod a hőmérsékletet.
"Vagy nagyon drága a lakás vagy nagyon sokat eszel."
75 a lakbér (nem találtam olcsóbbat Budapesten), 10 a közös költség, 15 a rezsi fűtés nélkül.
Így marad 60 ezer a fizetésemből, ebből még veszek bérletet (5 ezer), illetve kb. 10 ezer elmegy havonta olyanokra, mint a tusfürdő/sampon/fogkrém/... Kb. 5 ezer egy hónapban elmegy gyógyszerre, mivel van egy krónikus betegségem.
Szóval marad 40 ezer forinton egy hónapra étkezésre és minden más hirtelen felmerülő költségre.
"Lehet jobban járnál, ha egy vagy 3 szobás lakásba betarsulva egy szobát bérelnel."
Próbáltam már, de sajnos alvajárok és hajlamos vagyok az ajtókat hangosabban becsukni ilyenkor, ezért a volt lakótársaim kidobattak a korábbi főbérlővel.
Hálósapkád, gondolom, már van.
10-15 ezer forint körül lehet venni olyat, hogy elektromos ágymelegítő/takaró. Ha tudsz alá pár réteg hőszigetelést, rá meg pár pokrócot tenni (hogy ne érezd a "steppelést"), akkor az éjszakáidat ezzel meg tudod oldani. Ezek jellemzően 50-100 W-ot fogyasztanak csak, és nyilván nem szükséges mindig a legnagyobb fokozaton járatni őket. Persze amikor felkelsz, ki kell húzni a konnektorból.
Csak az lehet vele a probléma, hogy reggel nem nagyon akaródzik majd felkelni. 😊
"Én előbb fűteném be a szobát minthogy samponra költeném el a pénzt"
Nem mehetek be harmincöt kamasz közé tanítani úgy, hogy zsíros a fejem. Más nőkkel ellentétben nem járok fodrászhoz/kozmetikushoz/ sminkeshez, de az alapvető tisztálkodásból nem tudok lejjebb adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!