Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A cigányok nem szeretik, ha...

Senior Séf kérdése:

A cigányok nem szeretik, ha világos van a lakásukban?

Figyelt kérdés
Két évtizede a munkám Baranya egyes elmaradott vidékeire szólított, és bejáratos voltam sok cigány családhoz. Érdekes, hogy ez akkor nem csapódott le, csak tegnap, amikor megint egy cigány fickót kerestem fel. Az, ti., hogy szeretik a kicsi ablakot, és még az is be van sötétítve.

2021. máj. 7. 16:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
63%

Mert 1 fizetni kéne a számlákat

2 így nem olyan észrevehető a szemétdomb amiben élnek egyesek...

2021. máj. 7. 16:48
 2/15 anonim ***** válasza:
91%
A cigányok hagyományosan éppen hogy a sötétet nem szeretik. Rend szerint világít aki teheti, azok vannak sötétben, akikhez nincs bevezetve a villany vagy kiköttették, esetleg ezzel is spórolnak.
2021. máj. 7. 16:51
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
Errefelé takaros házakban élnek, nagy ablakokkal, rendezett portákkal.
2021. máj. 7. 16:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ablak relatíve drága. Minèl kisebb egy ablak,annál olcsóbb rá az ablak,ha meg betörik,könnyebb befóliázni. Plusz a legtöbb putrit melléképületből alakítják,azon megint kicsi ablak van.

Nàlunk a sor a temető mellett van,éjjel mindnél ég a villany,mert félnek a halottaktól.

Szabolcs megyében élek

2021. máj. 7. 17:01
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ablakkal általában az van, hogy nincs rajta üveg, vagy hiányos, rosszul szigetel, és amiatt van valamivel befedve, beragasztva.

Villany meg nyilván vagy nincs, vagy csak akkor kapcsolják fel, ha nagyon muszáj, hogy ne kelljen sokat fizetni.

Meg hát akikről te is beszélsz, elmaradott vidékeken a romák örülnek, ha találnak valami omladozó viskót, amibe be tudnak költözni, nem azt nézik, hogy mekkora meg milyen nyílászárók vannak.

2021. máj. 7. 17:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy ott elnek, te is befedned az ablakod, hogy ne fujjon at a szel.
2021. máj. 7. 18:29
 7/15 anonim ***** válasza:
31%

Én csak nevetni tudok ezeken, jó kis "tévhitek".. 😂

Amúgy vannak civilizált cigok is, mint az en csaladom pl

2021. máj. 7. 19:17
 8/15 anonim ***** válasza:
97%

Én azt tapasztaltam hogy félnek a sötétben.

Az előző munkahelyemen a cigány munkatársak nem mertek este egyedül járkálni a folyosókon, átmenni másik épületbe stb. Kimenni az udvarra végképp nem.

A szomszédom is cigány, egész este megy a lámpájuk 2 szobában is. Olyan a házuk mint egy stadion.

2021. máj. 7. 20:31
 9/15 anonim ***** válasza:
60%
Magyarország tényleg ennyire tévhitben élnek? Vagy ez csak irónia? Én roma vagyok és nem félek a sötétben pedig sok horror filmet láttam már.. És a szobám is le sötétve, este pedig nem kell villany..
2021. máj. 8. 10:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

9

A nagy átlagról írunk,kedves. :)

Ha te a civilizált,kulturált romákhoz tartozol,tudod miről beszélünk.

2021. máj. 8. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!