Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hány fok alatt szoktak megfagy...

Hány fok alatt szoktak megfagyni az emberek a lakásukban?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, egyedülálló tanárnő vagyok, a 160 ezer forintos fizetésemből csak egy félszuterén kicsi (17 nm) lakásra futja, így is alig marad étkezésre.

Elektromos fűtés van, sajnos annyit fogyasztana, hogy egyszerűen nem tudom kifizetni már a jelenlegi béremből.

Szóval megpróbálok spórolni a fűtésen, de nem tudom, mi az a hideg, adni már veszélyes az egészségemre. Jelenleg 18 fok körül van a lakásban, de hajnalra 16 köré megy le mindig. Nyilván rendesen betöltözve alszom, de nem tudom, mi lesz, ha még hidegebb lesz a tél...

2021. nov. 20. 17:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Az ágymelegítőt nem kell egész éjjelre bekapcsolni, nálam kb 5 percet megy amikor lefekszem, utána az ágy, ágynemű, testhő révèn már meleg marad a takaró alatt. Ha nem, akkor inkább egy jobb takarót vagy téli hálózsákot érdemes venni.
2021. nov. 20. 23:42
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Én munkahelyet váltanék. Ha arról van szó hogy ne fázzak, akkor még gyári munkásnak is elmennék 3 műszakban.
2021. nov. 21. 08:27
 23/38 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem a kérdező nem tanár csak a szokásos kamu sztorikat gyártó kifogás kereső troll.
2021. nov. 21. 09:00
 24/38 anonim ***** válasza:
93%

Én elhiszem, hogy tanár, de tény, hogy minden megoldásra van valami kifogás.

Ha én a helyedben lennék, egészen biztosan elmennék a Lidl/Tesco/Mekibe/Tökmindegymibe dolgozni, ahol megkapod legalább a 200-230 nettót.

Hoztál egy butus döntést, tanári pályára mentél, pedig tudtad, hogy nem fogsz tudni megélni belőle. Most ragaszkodhatsz ehhez a döntéshez és szopathatod magad vele életed végéig, vagy pályát váltasz, és kiéled a tanítási vágyaidat magánóra adásokban hétvégén. Abból pénzed is lenne, örülnél is neki. (Ha meg kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig akkor se válasz pályát: menj el egy szakképző intézménybe, ott többet kapnál. Mondjuk az is igaz, hogy oda meg nem gimnazisták járnak...)

Szomorú, de igaz: egyedülálló embernek baromira nagy luxus tanárnak lenni.

Örök igazság: Tanár az lehet, akinek van egy jól kereső párja, aki elnézi neki ezt a hobbit.

2021. nov. 21. 09:39
 25/38 anonim ***** válasza:
72%

#23: Picit nekem is gyanús volt a két, egymás után kiírt kérdés a szegény, krónikus beteg, albérletben lakó, pályát tévesztett kezdő pedagógusról: az egyikben meg akar fagyni, a másikban IT-s képzést keres:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

Az egyikben 160 ezret keres, a másikban 145-öt. :-O

Persze léteznek véletlenek, csak bűzlik...

2021. nov. 21. 11:12
 26/38 A kérdező kommentje:

"Most ragaszkodhatsz ehhez a döntéshez és szopathatod magad vele életed végéig"

Emelkedni fog pár éven belül.

2021. nov. 21. 12:48
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a bér emelkedik, ahogy az albérlet, a rezsi, a megélhetés is...
2021. nov. 21. 12:58
 28/38 anonim ***** válasza:
91%

Hogyne….

Elmesélem neked, hogy 1999-ban elmehettem volna tanítani teljes állásban 3. évesként (4 éves volt a fősuli)… heti fix 20 órában nettó 33,5k-t kerestem egy nagyáruházban inkább, mivel tanárként- a bent töltött idő kb 38 óra lett volna akkoriban - nettó 30k-ért… aztán 2002-ben futottam egy újabb kört tanárként, nem emlékszem a fizetésre, de ha jól rémlik bruttó 145k volt, ami kb 92k…

Évtizedek óta ígérnek béremelést… jelenleg egy kezdő tanár fizetése kb 60%-kal magasabb, mint 20 éve!!! A kereskedelmi dolgozók bére ugyanezen idő alatt 300-400 %kal emelkedett. A tanárbérek emelkedése meg gyakorlatilag az infláció alatt van.

Te vagy egy troll vagy, vagy olyan hülye, hogy azt nem fogod fel, hogy éhen fogsz halni lassan.

Amúgy onlyfans, arra nem lehet még a tanulásod sem kifogás: hot teacher writes lesson plans naked… hajrá

2021. nov. 21. 13:04
 29/38 anonim ***** válasza:
91%

"Emelkedni fog pár éven belül."

Akkor pár éven belül nem fogsz megfagyni és néha még enni is jut majd. Kérdés lezárva. ^.^

2021. nov. 21. 16:18
 30/38 anonim ***** válasza:
35%

Az ablakokra tegyél pukkantós fóliát, több rétegben.

Ezzel tudsz tovább hőszigetelni, az ajtó elé is tegyél alamit, ami fogja a huzatot.

A múlt téli hurrikán helyzet kapcsán olvastam erről a két kerámia virágcserép és pár teamécseses mini fűtőtestről.

Csak tegyél alá valami fém tálcát, régi tepsit, meg két féltéglát, hogy a parkettát ne bántsa.

Ha szabad lángot gyújtani, akkor adott esetben 2-3 ilyen sokat tud melegíteni a szombádon.

Ha a házinéni kérdezi, dekoratív.

[link]

A másik megoldás az ágyadra a forró vizes palack, amit csak feltöltesz, aztán amíg kihül, melegít.

2021. nov. 21. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!