Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tegyek ha soha nem fizet...

Mit tegyek ha soha nem fizet időben?

Figyelt kérdés

Ti elnéznétek az albérlőtök ek, ha mindig minimum 10 nap kédéssel fizetne, akkor is csak noszogatással?

Nagyon kezd elegem lenni, nem vagyok egy rosszindulatú ember ,megértő vagyok,de ez már szörnyű.

Állandóan kirúgják őket, sokszor ninc smunkájuk. Volt,hogy megengedtem,hogy a kauciót használják fel. De kezd elegem lenni.

A kiadott lakásunk bérleti díjából rámogatjuk lányunkat az egyetemen. Így az ő anyagi élete sincs biztonságban.

Ti tűrmétek ezt és jófejek lennétek vagy szerződést bontanátok.

Ha egy kicsit is kinyitom a számat,akkor azzal jönnek,hogy nem vagyok megértő,nincs mit egyenek,stb.

2021. dec. 20. 14:32
1 2 3
 1/29 A kérdező kommentje:
Bocsánat az elírásokért,telefonról gépeltem.
2021. dec. 20. 14:36
 2/29 anonim ***** válasza:
88%
Hasonló cipőben járok.Aláírattam velük egy kiköltözési záradékot a közjegyzőnél. De eddig próbáltam megértő lenni (volt már olyan, hogy elborult az agyam és mondtam, hogy ha nem fizetnek, legközelebb egy felmondólevelet hozok)Most legutóbb megengedtem, hogy valamennyit ledolgozzon a tartozásából (10000 ft/nap, segédmunka), de megint közöltem, hogy januárban pénzzel fizessenek. Ha nem, most tényleg felmondólevelet hozok. De, mivel még nem volt ilyenben részem, azt sem tudom, hogy kell az ilyent elindítani, szerintem át kell vetetni egy írásbeli felmondólevelet egy másolati példányon (azért nem ajánlott levél, mert mondjuk, sejtik, mi van benne, és nem veszik át)
2021. dec. 20. 14:45
 3/29 A kérdező kommentje:

Értem,köszi. Sajnálom,hogy te is így jártál.

Nekünk 14 éve van kiadva a lakás, még akkor vettük amikor a gyerek kisebb volt, plusz bevétel és kiadás céljából.

16 évig megfordilt már pár bérlő, dendenki normális volt,fizetett rendesen,szólni sem kellett. most először jártuk meg. Fogalmunk sincs mit tegyünk. Múltkor már a kamrát is lefotózzta,hogy nincs mit egyenek, ne kovetelőztek.

Csakhogy ezzel én nem tudok mit kezdeni...

2021. dec. 20. 14:50
 4/29 anonim ***** válasza:
100%

Mikor jött ez a bérlő?

Budapesten van a lakás?

2021. dec. 20. 14:54
 5/29 anonim ***** válasza:
90%

Kiraknám őket de nem karácsonykor.

Én megvárnám a telet és utána tavasszal.

2021. dec. 20. 14:54
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Tedd ki őket. Egészen elképesztő, hogy azt várják tőled, hogy a munkáddal megkeresett vagyontárgyaddal őket támogasd.
2021. dec. 20. 14:55
 7/29 A kérdező kommentje:

Igen,Budapesten van az albérlet,mi is itt élünk,lányunk ia ide jár egyetemre.

Nekem is nagyon elegem van, most már 15 napja kellett volna fizetnie,de minket hibáztat,hogy követelőzünk,amikor karácsony van és nincs pénzük...

2021. dec. 20. 14:57
 8/29 anonim ***** válasza:
95%
Ez most kegyetlenül hangzik, de az ő szociális problémájuk nem a te gondod. Mondd meg nekik, hogy ha bármelyik hónap x.-én nincs meg a bérleti díj, felmondasz nekik és keressenek olyan tulajt, aki jótékonyságból lakatja őket.
2021. dec. 20. 14:58
 9/29 A kérdező kommentje:

Nem érti meg,hogy mi csak üzleti kapcsolatban állunk,semmi közöm a magánéletéhez...

4 hónapja van nekik kiadva a lakás,eddig egy nyugodt hónapunk nem volt vele..

Az előző bérlő egy aranyos egyetemista lány volt,aki érdekes móson mindig tudott időben fizetni,magától. Sajnos epment,mert összeköltözött a párjával.

2021. dec. 20. 15:00
 10/29 anonim ***** válasza:
16%

7: Azt kell mérlegelni, hogy az elvárt bérleti díjért találsz-e bérlőt. Nagyon megcsappant Budapesten a fizetőképes kereslet. A mi lakásunk kiadási esélyei így alakultak: 2019. 140 000 Ft, 2020. 80 000 Ft, 2021. 100 000 Ft.

És van bérbeadó az ismeretségi körünkben is, az egyik 2020-ban 60 000-re csökkentette a lakónak a díjat 140 000-ről, csak maradjon, mert jó bérlő amúgy.

Szóval ha 2019-es áron bérelnek és jó bérlők máskülönben, akkor fontold meg, melyik kerülne többe, új bérlőt találni, esetleg az idei reális bérleti díjért, vagy kicsit engedni az árból, hogy ki tudja fizetni a meglévő bérlő.

2021. dec. 20. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!