Albérlet beázásánál a bérlőnek milyen teendői vannak?
Figyelt kérdés
Néhány hónapja költöztem ide. Hétvégén vettem észre, hogy a fürdőben az egyik sarokban a mennyezeten megjelent egy kb. 30 cm-es folt. A tulaj jelenleg külföldön van még pár hétig, e-mailben tudtam értesíteni, de eddig arra sem regált. Azóta a folt kicsit növekedett, illetve kb. fél méterrel arrébb is megjelentek kisebb foltok.
Azon kívül, hogy értesítettem a tulajt, van ezzel bármi más teendőm?
2021. dec. 7. 18:49
1/4 anonim válasza:
Az baj, hogy minél tovább ázik, annál többe kerül majd javíttatni. Minimum a felső szomszédnak szólj, hogy ázol tőle, az ő biztosítójának kellene majd állnia. Tulajnak ötletként írhatsz plusz sms-t is.
2/4 anonim válasza:
felső szomszédnak jeleznék én is. az sms is jó ötlet a tulajnak, amibe megírnám azt is, hogy jeleztem a szomszédnak.
3/4 anonim válasza:
Az albérlő nem dönthet hogy lesz a híba elháritva.
A problémát jelezheti a tulajnak.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Végül a tulaj visszahívott. A közös képviselőnek kellett küldenem képeket a beázásról, ő beszél a felettünk lakóval, mert nagy eséllyel ő áztat és majd a biztosítást intézik.
2021. dec. 8. 21:57
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!