Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Külön költözés19-éves-en...

Külön költözés19-éves-en egyedül, szerintetek jó ötlet, vagy nem? Önállósodni szeretnék, mert nem szeretem dédelgetnek mindig!

Figyelt kérdés
19 éves.fiú vagyok aki minap úgy döntött külön fog költözni, itthonról. Papa felett van egy lakás ahol régen laktunk, oda gondoltam. Ő természetesen benne van, fizeti rezsit is. Itthon még nem mondtam el, félek nem fognak támogatni ebben. Oka amiért elmennék itthonról, apám viselkedése és az, hogy 19 évem alatt semmit sem tanultam tőle, unom azt hogy mindig dédelgentek, hogy kimossák ruhát stb. Szeretnék picit őnálosódni, egyedül megtapasztalni pár dologot. Pénzem is lett volna rá, ha apám nem adta volna mindig be hogy most nem akartam levenni számláról pénzt, így most kölcsön kért 40.000-60.000 és stb, ezt kb 8-10x. Ebböl a pénzből még semmit nem adott vissza, pedig ezt kocsi tettem félre. Most egy ösztöndíjas borászati tanfolyamon vagyok. Arra gondoltam most amim van 100.000 még befektetem abba a lakásba, eléggé jól bánok a fával, így arra gondoltam elkészítem saját magamnak ágyat, pár butort. Ez jó ötlet?

2021. okt. 10. 12:30
 1/7 anonim ***** válasza:
92%

Tehát ha jól értem, nincs érdemi jövedelmed, nincs érdemi megtakarításod, és a lakást is ingyen kapnád egy öreg rokontól, aki még a rezsit is fizetné, mert te azt sem tudnád?

Mert akkor ez így hülyeség

2021. okt. 10. 12:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hol az önállasodás ha megintcsak fizetnek utánad mindent???
2021. okt. 10. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

19 évesen oda költözöl, ahova akarsz, ha a Papa fölé, akkor a Papa fölé!

Ennek az “önállósodási” törekvesednek egy gyenge pontja van, hogy megint csak eltartatnád magad, csak most a Papával és elvárva a támogatást a szülőktől.

Amúgy a Jófogásról 100ezerből be lehet rendezni egy lakást, olcsóbban mint a drága faanyag, amivel te barkácsolnál jól-rosszul és akkor még hol a matrac 20-50ezerért, hogy csak az olcsóbbakat említsem.

Tanulsz? Dolgozol?

Ha tanulsz is, mellette tudsz dolgozni, ha dolgozol, nincs miről beszélni, mindkét esetben tartsd el magad rezsistül, kajástul!

Ez az önnállósodás!

Ameddig erre nem vagy képes, addig viseld el azt a “tragédiát”, hogy dédelgetnek a szüleid!

(Megjegyzem ahhoz, hogy magad mosd a cuccaid, nem kell elköltözni!)

2021. okt. 10. 13:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem onallosodas, annyi, hogy anyadek helyett papad fog eltartani.

Koltozz, ha akarsz, de ertelmet nem latom, ha onallosodas a cel.

Altalaban ugyebar ezt ugy szoktuk, hogy eloszor munkat vallalunk, gyujtogetunk, majd koltozunk, ha mar el tudjuk tartani magunkat.

2021. okt. 10. 18:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Oké hogy Papa fizeti a rezsit, de mit fogsz enni?
2021. okt. 10. 18:41
 6/7 anonim ***** válasza:
És akkor az be is van rendezve és gépesítve van? Mert úgy, ha magad takarítanád, magadra vásárolnál, főznél, mosnál, az nem hülyeség azért.
2021. okt. 11. 06:36
 7/7 anonim ***** válasza:
48%
Eltudod tartani magad?
2021. okt. 11. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!