Egyedül érdemes belevágni egy lakáshitelbe?
Vannak itt bajok fejben...
A "megöl a magány" részen én most túllendülök, mert más kategória.
Nézzük a hitelt.
Most nem tökmindegy, hogy egyedül vagy együtt fizeted valakivel?
A hitel az hitel.
Tudd fizetni a részleteket és onnantól boldogság van.
Amúgy meg ezer kérdés:
Mennyi önerőd van?
Mekkora fizetésed van?
Mennyi hitelt vennél fel?
Mennyi pénzed van a vonatkozó költségekre?
Mennyire sürgős a lakás vásárlás?
Amúgy saját példám:
32 vagyok, 5 év alatt össze kapartam 16+ milliót albérlet mellett.
Vettem egy atom felújítandó panellakást, kvázi "a falakat" 21 millióért Pesten.
12 önerő, 9 hitel. Maradt 4+ millióm felújításra.
Az illetéket részletekben fizetem így nem egyszeri nagy kiadás, a hitel törlesztő 55 ezer, kevesebb, mintha szobát bérelnék.
Amíg felújítom nehéz menet, mert albérletet is fizetem és közben a pénzem is megy. Utána viszont sokkal többet fogok tudni félre tenni és minden beruházás a saját lakásom értékét növeli.
Terveim szerint 3-5 éven belül egy összegben végtörlesztem a hitelt és onnantól van egy saját, kifizetett lakásom. Gyűjtök 5-8 évet és 40+ évesen lehet majd tovább lépni jobb lakásba, jobb környékre.
Amúgy meg olyan szempontból sokkal biztosabb ez, hogy nem kellett bevonjak testvért, szülőt adóstársnak, senki mást nem adósítok el magamon kívül. És nincs párom sem akivel együtt kellene fizetni, a magam ura vagyok.
akár egydül is érdemes belevágni a lakáshitelbe. Ha lehet, a bankban ne add elő az életúntat..csinálj úgy, mintha tudnád az örök élet titkát.
Jobb hiteles sajátban lakni, mint albiban, akármilyen jó is..
A saját lakás örök, az albi bizonytalan, akár másnap is kirúghatnak.
Csapj bele, járj szerencsével.
23:44: Építőipar (építésvezetés, projektvezetés).
Átlagosan havi 200 körül tettem félre + év végi és projekt utáni bónuszok ami éves szinten 1 havi plusz fizu. Illetve be volt fektetve a pénzem nagyja, ezeknek is volt hozama és néha csináltam kisebb plusz melókat.
Én nőként, szeretem magam megteremteni a javaimat és nagyra értékelem két házasság után a függetlenséget, különös tekintettel az anyagiakra.
Tehát nálam nem is kérdés, hogy egyedül belevágjak e, mivel nem csak valaki csatolmányaként tudok magamra gondolni.
Milliószor inkább ez, mint albérlet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!