Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egyedül érdemes belevágni egy...

Egyedül érdemes belevágni egy lakáshitelbe?

Figyelt kérdés
Valószínűleg egyedül fogom leélni az egész életem és mivel a magány az egészségemet is szép lassan tönkreteszi, nem hiszem hogy hosszú életem lesz. Van így értelme felvenni egy 20-30 évre szóló hitelt 27 évesen?
2021. szept. 1. 20:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%

Ha lesz lakásod, párod is lesz!

Egy búvalbaszott savanyú uborka, aki semmit nem tudott letenni az asztalra, senkinek nem kell. Bármilyen nemű.

2021. szept. 2. 13:00
 12/17 anonim ***** válasza:
66%
Válás után meg a párodnak lesz....
2021. szept. 2. 13:08
 13/17 anonim ***** válasza:
96%

"32 vagyok, 5 év alatt össze kapartam 16+ milliót albérlet mellett."

Az azért nem semmi! Havi közel 300 ezer félre tett pénz? Én szoftvermérnökként sem tudok ennyit félre tenni.

"12 önerő, 9 hitel. Maradt 4+ millióm felújításra."

4 millió viszont kicsit kevés a felújításra szerintem. Nekünk most csak két szoba festése + burkolatcsere volt 800 ezer.

"Ha lesz lakásod, párod is lesz!"

Ez koránt sem biztos. Van egy ismerősöm, aki vett egy fraknó házat (nem lakást), mégis totál depis és nincs párja azóta sem.

"Válás után meg a párodnak lesz...."

Nem úgy van az! A házasság előtt szerzett ingatlanvagyon az a házasság után is különvagyon marad!

2021. szept. 2. 15:06
 14/17 anonim ***** válasza:
89%

11-es vagyok

“Ha lesz lakásod, párod is lesz!”

Jó-jó, nyilván nincs rá garancia, de esélyesebb találni, mint otthonról, a mama (...és a pszichiáter) szonyája mellől, mert egyfajta önállóságot és életrevalóságot feltételez a sajátotthon megteremtése.

A többi már csak rajta múlik, hogy hogy áll hozzá a lehetőséghez.

2021. szept. 2. 15:42
 15/17 anonim ***** válasza:
86%

"Az azért nem semmi! Havi közel 300 ezer félre tett pénz?"

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy cserébe 30 éves koromig szobát béreltem.

Ebbe így utólag nem feltétlenül vágnék újra bele, mert azért elég nagy lemondás és "presztízs veszteség" amikor kiderül, hogy lakótársad van.

Illetve céges kocsim van, ami marhanagy előny, mert szinte semmi saját kiadásom nincsen autóra. Plusz nincs igazán költséges hobbim, csak a kirándulás, túrázás, ami relatív olcsó dolog.

Na meg se párom, se gyerekem ami vinné a pénzt.

Cserébe az elején volt sok egyéb kiadás, jogsit későn csináltam, fogaimat rendbe kellett rakni, diákhitelem is vissza kellett fizetni.

Büszke arra vagyok, hogy nem csak a gyűjtögetésből állt az életem, hanem mellette azért úgy érzem éltem is és vannak élményeim.

2021. szept. 2. 20:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"4 millió viszont kicsit kevés a felújításra szerintem."

Igen ezt érzem.

Ha olyan igényszintre szeretném felújítani, ami "megszólal" ahhoz a duplája kellene és hamar rájön az ember, hogy itt bizony nem lesz álom konyha, álmennyezet díszvilágítással és hasonlók.

És örülök ha kész lesz a zuhany-wc és be tudok költözni a nyers padlóra... :D

Na meg sajnos akárhogy nézem, hogy ez egy Kőbányai panellakás. Relatív csendes, nyugodt részen van, de azért "presztízsben" ez a kerület az utolsó helyek egyikén végez mindenki szemében, nyilván nem ok nélkül.

De még mindig előrébb vagyok, mintha még évekig albérletre locsolom a pénzt, mert az mégiscsak évi 1,5+ millió Forint.

2021. szept. 2. 21:04
 17/17 anonim ***** válasza:
90%
Okosan csináltad, én inkább költöttem a kényelemre, azt nyögöm most. 18 milliót tervezek felvenni...
2021. szept. 2. 21:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!