Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A főbérlő visszakérheti az...

A főbérlő visszakérheti az átvételi elismervényt a kaucióról?

Figyelt kérdés
Született egy bérleti szerződés köztem és a főbérlő között, emellett 2 havi kauciót is le kellett tenni, melyről egy, a szerződéshez csatolt elismervény született. Ez a szerződés és elismervény is 2 példányban született meg, egyik nálam, másik a főbérlőnél. A bérleti szerződést idő előtt felmondtam, és tisztában voltam azzal, hogy a kauciót ezzel elvesztem, viszont a főbérlő csak úgy engedi gördülékenyen felmondani, ha az elismervényt eredeti (saját) példányban visszaszolgáltatom. Gyanítom, hogy az egész ügy feketén folyt, és ki akar szorítani minden olyan eshetőséget, amivel én bizonyítani tudom, hogy fizettem neki. Ezt több cselekedetével is alátámasztotta, hazudott, zsarolt és fenyegetett, mikor felhoztam a témát, viszont mikor a szerződés ügyvédi felülvizsgálatát lebegtettem meg, hirtelen barátságos lett. Kérdés tehát, mennyire jár el szabályosan ebben az esetben a főbérlő?

2021. okt. 8. 21:07
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Vagy csak azt akarja kikerülni, hogy később lobogtasd a papírod, hogy ez neked még visszajár.
2021. okt. 8. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
25%
Tudja, hogy visszajár neked az a pénz, mert nem erre van
2021. okt. 8. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

Magad is tisztában vagy vele, de nyilván a szerződés is tartalmazza, hogy a kauciót nem kapod vissza, akkor minek ez a huzavona?

Add vissza neki az összes papírt - bár nem látom értelmét a dolognak, mivel annyit fénymásolsz belőle amennyit akarsz - és menjetek az utatokra mindketten!

2021. okt. 9. 10:53
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Ha amúgy is tisztában vagy vele, hogy elveszted a kauciót, akkor miért tartanád meg a papírt?

A főbérlőnek jogos a követelése: a papírt add oda és mindenki zárja le az ügyet.

2021. okt. 9. 10:58
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem miért kéri vissza. Mi az, hogy gördülékenyen felmondani? A kaució ígyis, úgyis nála marad, ezek alapján bármikor elmehetsz.

Az, hogy feketén adja ki vagy sem, nem a te dolgod. A kauciót ígyis-úgyis megtartja, ha annyira ne vagy jó fej csak rajtad áll, hogy felnyomod-e a nav-nál vagy sem.

2021. okt. 9. 16:16
 6/6 anonim ***** válasza:
25%

Igazából ha talál hasonló (vagy jobb) kondíciókkal bérlőt mondjuk a kiköltözésed előttig, akkor nem keletkezett kára és nem tarthatná meg a kauciót.

Viszont ha te erről lemondasz, akkor mégis milyen alapon kérné vissza a papírt és mit tudna megnehezíteni neked az egész kiköltözési folyamatban? Ez esetben szerintem sz..rd le és kész, azt mond meg csinál amit akar.

2021. okt. 10. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!