Kiköltöztem az albérletből, a főbérlőmnek még nekem kell fizetni?
Tegnap olvastam ugyanezt a tulajdonos /nem főbérlő/ szemszögéből!
Csak nem te voltál az is?
Most tényleg azt kérdezed a kommentedben, hogy köteles vagy-e aláírni valamit, amit nem akarsz? :D Nyilván nem vagy köteles.
Bizonyítékokat a bíróságon lehet bemutatni, de nem fog vele szórakozni, hogy pert indítson, mert fizetni kell érte nem keveset és nem is biztos a végeredménye.
feljelentést bűncselekmény esetén lehet tenni, nektek polgárjogi vitátok van, tehát feljelenteni biztos nem fog.
Amúgy mi a Te álláspontod? Szerinted a kaució értékében okoztál kárt/hagytál kifizetetlen számlát...? Csak azt vitatod, hogy annál több lenne a fizetendőd? Vagy szerinted neked még visszajár valamennyi?
Mert akkor te meg viheted a papírt, hogy neked mennyi jár vissza, és hogy írja ő alá. Ha nincs vita, akkor valóban az a normális, hogy a felek elkészítik az elszámolást, mindketten aláírják, és aki tartozik, az fizet.
Vita esetén ilyen kis összegű követelésnél első körben fizetési meghagyást kell kiadatni egy közjegyzővel, ha a másik fél vitatja a követelést, akkor válik perré.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!