Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mennyire para beszorulni a...

Mennyire para beszorulni a liftbe? Mi a teendő akkor?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy van vészhívó és megnyomni stb. 10.emeletre költöztem, mivel nagyon jó áron van az albérlet meg szép is. De rettegek, hogy beszorulok a liftbe egyszer 😅Hamar ki szokták szabadítani az embert ilyenkor?

2021. okt. 3. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük hozzá ez a liftbe szorulás régebben lehetett félelmetes amikor régi liftben nem volt segélyhívó és nem volt kéznél mobiltelefon. Ma már kötelező a segélyszolgálat és mindenkinél kézben van a telefon is.
2021. okt. 4. 19:51
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én munkahelyen ragadtam be a liftbe, hasmenéssel... Földszinten dolgoztam, és ugyan volt ott is wc, de gondoltam, jobb, ha felmegyek a 3.-ra, az öltözőbe, ott is volt wc. Becsukódott az ajtó és a lift nem moccant. Kinyitni nem lehetett, nyomtam a vészjelzőt, de hiába, ebédidő volt, senki nem reagált. Képzelheted, hogy éreztem magam, csoda hogy nem sz@rtam össze magam. Szerencsére mobil volt nálam, de a liftben térerő alig. Végül a földre ülve sikerült térerőt találni és fel tudtam hívni egy kolléganőmet. Ő intézkedett, de így is legalább fél órát csücsültem ott, közben felhívtam egy barátnőmet, hogy tartson szóval, amíg kimenekítenek.

Ez után sokáig nem mertem liftezni, inkább lépcsőztem. Ja, a wc-zést sikerült végül fent elintézni, kész csoda, hogy a stressztől nem kellett még jobban..

2021. okt. 4. 22:35
 13/14 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Egyszer szorultam be liftbe kb 2 percig, de nyomkodtam a gombokat és egyszer csak elindult.
2021. nov. 15. 01:51
 14/14 anonim válasza:
100%

Régi kérdés, de gondolom megosztom.

Én eddig egyszer szorultam be liftbe néhány családtagommal egy szállodában. Igazándiból annyi történt, hogy amint becsukódtak az ajtók, nem történt semmi, a lift nem indult el, viszont a kijelző szerint már 1 emelettel lejjebb voltunk. Biztonság miatt nem feszegettük az ajtót, hanem a vészcsengőt nyomtuk meg. A recepcióra volt bekötve a dolog, mondta, aki megpróbálta újraindítani a liftet, de nem sikerült. A hotel karbantartójának szólt, aki néhány perc múlva ott is volt, áramtalanította a lift hajtásrendszerét (hogy véletlenül se tudjon elindulni amíg mi kiszállunk), majd kinyitotta kulccsal az ajtót. Szerintem rá egy 5 percre megint normálisan működött a lift, miután teljesen áramtalíntotta és újra bekapcsolta.

2023. dec. 23. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!