Mennyire para beszorulni a liftbe? Mi a teendő akkor?
Én munkahelyen ragadtam be a liftbe, hasmenéssel... Földszinten dolgoztam, és ugyan volt ott is wc, de gondoltam, jobb, ha felmegyek a 3.-ra, az öltözőbe, ott is volt wc. Becsukódott az ajtó és a lift nem moccant. Kinyitni nem lehetett, nyomtam a vészjelzőt, de hiába, ebédidő volt, senki nem reagált. Képzelheted, hogy éreztem magam, csoda hogy nem sz@rtam össze magam. Szerencsére mobil volt nálam, de a liftben térerő alig. Végül a földre ülve sikerült térerőt találni és fel tudtam hívni egy kolléganőmet. Ő intézkedett, de így is legalább fél órát csücsültem ott, közben felhívtam egy barátnőmet, hogy tartson szóval, amíg kimenekítenek.
Ez után sokáig nem mertem liftezni, inkább lépcsőztem. Ja, a wc-zést sikerült végül fent elintézni, kész csoda, hogy a stressztől nem kellett még jobban..
Régi kérdés, de gondolom megosztom.
Én eddig egyszer szorultam be liftbe néhány családtagommal egy szállodában. Igazándiból annyi történt, hogy amint becsukódtak az ajtók, nem történt semmi, a lift nem indult el, viszont a kijelző szerint már 1 emelettel lejjebb voltunk. Biztonság miatt nem feszegettük az ajtót, hanem a vészcsengőt nyomtuk meg. A recepcióra volt bekötve a dolog, mondta, aki megpróbálta újraindítani a liftet, de nem sikerült. A hotel karbantartójának szólt, aki néhány perc múlva ott is volt, áramtalanította a lift hajtásrendszerét (hogy véletlenül se tudjon elindulni amíg mi kiszállunk), majd kinyitotta kulccsal az ajtót. Szerintem rá egy 5 percre megint normálisan működött a lift, miután teljesen áramtalíntotta és újra bekapcsolta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!