Mennyire para beszorulni a liftbe? Mi a teendő akkor?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy van vészhívó és megnyomni stb. 10.emeletre költöztem, mivel nagyon jó áron van az albérlet meg szép is. De rettegek, hogy beszorulok a liftbe egyszer 😅Hamar ki szokták szabadítani az embert ilyenkor?
Mi régen a 7. emeleten laktunk és egyik nap késő délután mentem volna magántanárhoz amikor az 5. emeleten megállt a lift. Megnyomtam a vészhívót ami kicsöngött mint egy telefon és egy férfi vette fel akinek el kellet mondani, hogy hol és hányadik emeletnél állt meg. Mondta, hogy küldenek egy embert várjak. 30 percet üldögéltem már a liftben amikor újra jeleztem nekik, hogy mi van már hol vannak de csak annyit mondtott hogy úton van már egy ember. Még 15 perc után aztán meg is érkezett, kinyitotta valamivel az ajtót és akkor láttam, hogy pont a 4. és az 5. szint között állt meg és nekem ott kellett volna kimásznom. Nem szívesen másztam volna ott ki mert mi van ha elindul aztán kettévág de csak mondta, hogy nem lesz semmi gond. Aztán kimásztam. Összességében 45 percet vártam mire kinyitották nekem a liftet és kijutottam. Még szerencse, hogy egyedül voltam. Jó hogy működött a vészjelző mert a liftünkbe elég sokszor pont azt szerelgették nem is a liftet :D.
2021. okt. 3. 21:05
2/14 anonim válasza:
Én is ragadtam már be egy párszor liftbe, de egyik sem volt ennyire komoly, főleg pillanatnyi üzemzavarok voltak. Kb 2 perc múlva vagy kinyitotta kívülről a takarító, vagy magától lkinyílt a liftajtó. Mindig viszek magammal mobilt, még ha csak a szemetet is viszem le, arról is tudok segítséget hívni ha kell. Meg el is lehet vele szórakozni, amíg kiszednek onnan.
2021. okt. 3. 21:20
3/14 anonim válasza:
Kinek mi a para. Igazából csak várnod kell és kész.
Nálunk van valami 0-24-es ügyfélszolgálata a háznak ami abból áll, hogy egy mama a szomszéd házból átsétál. Nekem a strangban cső durrant el, mami meg kényelmesen átjött, nyugtázta, elzáratta velem a főelzáró csapot és ment dolgára. Gondolom lift esetében ugyanígy jár el :D
2021. okt. 3. 21:25
4/14 anonim válasza:
Én egyszer beszorultam suliba menet. Így volt egy nagy rázkódás és megállt. Engem nem igazán érdekelt szóval csak megrántottam a vállam és tovább telefonoztam. Aztán pár perc után elindult újra. Nemtudom hogy másnak ez mennyire lenne para. Ettől én is mindig féltem de amikor meg megtörtént akkor meg nem érdekelt. Ki érti ezt.💁
2021. okt. 3. 21:38
5/14 anonim válasza:
Velem és még pár lánnyal a koleszban egyszer a lift felakart menni a 7dik emeletre. 6 emeletes volt a ház. Kb 10 perc alatt szedtek ki minket. A liftajtó negyedénél állt meg a lift. Igencsak be lehetett látni az aknába. Azóta, ha lehet gyalog járok. Akkor még nem létezett mobíl, vészjelző se volt a liftben, mert rossz volt....
2021. okt. 4. 00:11
6/14 anonim válasza:
Ha nem megy tovább arra, hogy újra megnyomsz valamit vagy becsukod az ajtót (régi liftek sokszor azért állnak meg, mert picit kinyílik az ajtó egy zökkenőnél), és utána nyomod meg, akkor meg kell várnod, amíg kiér valaki, felmegy a gépházba és leenged kézi erővel. Az szerintem max. olyan egy óra egy nagyobb városban, attól függően, milyen messziről jön a segítség. Ha helyben van, aki ért hozzá, akkor hamarabb. De mindenképp kiszabadítják az embert.
2021. okt. 4. 08:40
7/14 anonim válasza:
Én a 7.-en lakom, egyszer akadt meg a lift velem, de fél perc után újraindult és mentem a dolgomra. Soha nem paráztam, leszakadni nem fog, a levegő nem fogy el. Telefon van nálad, ha nem működik a vészhívó (egy jó ideje már kötelező bele tenni, 10 emeletesnél kizártnak tartom, hogy ne legyen benne).
Ha nagyon parázol, szokj rá a lépcsőre, pár ilyen kör után garantáltan rájössz majd, hogy nem is olyan félelmetes az a lift. (Egy idő után még a klausztrofóbiás barátnőm is rávette magát, mert gyűlölt felsétálni.)
2021. okt. 4. 08:44
8/14 anonim válasza:
Szerintrm se vesz,max ejszaka ,ha aramszunet van es a sotetben egyedul bent ragadsz,az mar ijeszto,nalunk egy neni jart igy,hat visitott a sötét fulkeben szegeny. En mindig attol felek inkabb,hogy leszakad,de elvileg nem tortenhet meg.
2021. okt. 4. 10:42
9/14 anonim válasza:
Nálunk a 6 lépcsőháznak van gondnoka (10 emeletesek), aki szinte azonnal a 2. lépcsőházból és elindítja a liftet, Ki van írva, hogy 2 emelet között még ha netán ki is nyílik a liftajtó, STIGORÚAN TILIS, mert ÉLETVESZÉLYES kimászni a liftből. Én is maradtam már benne, de rövidesen jött a segítség. A mobil az jó dolog arra az esetre is, ha időre kell érkezni.
2021. okt. 4. 10:45
10/14 anonim válasza:
Én egyszer szorultam be liftbe (kollégiumban, nagyon öreg lift volt), kívülről azt az instrukciót kaptam, hogy feszítsem szét az ajtót, utána indítsam újra a liftet, sikerült, összesen kb. fél percet voltam beragadva. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!