A rendőrség szallította el az albérlőimet, jelentős károkat okoztak, ilyenkor mi a teendő?
Az albérlőimet letartoztatták, de ezt csak a szomszédok elmondásából tudom. A bejárati ajtót szétfeszítették.
Az albérlők minden személyes holmija eltűnt mire odaértem.
Mit tehetek? A kaució nem lesz elegendő a lakásban keletkezett károk fedezetére. Az albérlő címére, ha írok van értelme?
Velem nem történ meg, hogy a rendőrség vitte volna el a bérlőimet, de olyan igen, hogy az okozott kár nagyobb volt mint a kaució.
A törvényileg előírt út az, hogy először egy TÉRTIVEVÉNYES levélben felszólítod őket a tartozás rendezésére., határidőt adva benne.
Ez gyakorlatilag totál felesleges kör lesz, mert nem fogják rendezni, de ez a menete.
Utána elmész egy közjegyzőhöz, aki fizetési meghagyást bocsájt ki a követelésedről. A munkadíját (kb.10-15ezerFt) neked kell megelőlegezned, de a követelésed ezzel is növekszik, + kamatok.
Ha ezt 15 napon belül nem kifogásolják meg - és nem fogják, mert át sem fogják venni, de attól még életbe lép - akkor a közjegyző leadja a területileg illetékes végrehajtónak, aki köteles 30 napon belül intézkedni.
Ha nem tudják tőlük munkabérből vonni, akkor foglalnak az állandó lakcímükön, de ameddig teljes mértékben ki nincs egyenlítve a kamatos kamattal terhelt adósság, addig a követelésed él.
Ha a nyugdíjukból fogják vonni, akkor abból, ha örökölnek, vagy kocsit vesznek, akkor abból.
"Ha jól értem, a bérlők távozása után volt egy betörés? "
Nem jól érted, a rendörök törték fel az ajót, hoyg a bérlöket le tudják tartoztatni
Igen, a rendőrök törték fel az ajtót.
Az állandó lakcímére feladtam most egy rendkívüli felmondást.
Annyit tudtam meg most, hogy az egyik börtönben van, nem engedik ki őt, a hírekből meg azt olvastam, hogy nem volt munkaviszonyuk.
Így is valahogy levonható tőlük?
Kikészültem. Betörés nem volt, a ruháik tűntek el. Vagy ez most az? Nem tudom ki vitte el, gondolom a másik albérlő, aki ezek szerint nincs letartóztatva, de nem tudok hozzá elérhetőséget.
Kellett volna indokolni? Én ilyenről nem tudok.
Vagy a történtek nem elég?
Nem elég, hogy bűnözőkkel nem akar üzleti kapcsolatban állni?
De nem is kell indokolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!