Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi az a szint, amit még...

Mi az a szint, amit még bevállalnátok takarítás terén?

Figyelt kérdés

Tegyük fel találtok egy nektek megfelelő lakást, árban, lokációban, bútorok/gépek stb terén, de a tulaj lusta volt előtte takarítani, így koszos. Mi az a szint, amire még azt mondjátok, hogy egye fene, majd kitakarítjátok ti? A kérdés főleg azoknak szól, akik nem tudnak mocsokban élni. Pl a komplett konyhabútor vastagon zsíros-koszos-ragacsos, a hűtő láthatóan sosem volt takarítva, a fürdőben durván vastag a vízkő-rozsda-szappan lerakódás, a fuga koszos, az ablakon szinte ki se lehet látni, stb. Ezeket még bevállalnátok, hogy kitakarítjátok ti, ha amúgy jó a lakás, vagy inkább kifordultok az ajtón és kerestek másikat?

Most az, hogy ez a tulaj dolga lenne, az hagyjuk, a kérdés leginkább arra vonatkozik, hogy ti személy szerint mit vállalnátok be takarítás terén a beköltözés után, ami már egyértelműen a hétköznapi takarításon felül szükséges?

2021. szept. 12. 13:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen lakást akkor érdemes bevállalni, ha amúgy fele annyiba kerül havonta, mint egy karbantartott.

Készülj fel, hogy lesz ott más gond is, aokminden nem fog működni, és neked kell javítani.

De ezzel együtt is megérheti, ember és lakásfüggő.

2021. szept. 12. 21:32
 12/16 anonim ***** válasza:
78%
Fordulnék ki azonnal. Az a tulaj aki ennyire beleszarok típus, másban is az lesz. Tapasztalat. Anno kivettem egy tessék-lássék kitakarított (annak mondott) lakást. Nos, felporszívóztak meg felmostak, ennyi volt a nagy takarítás. 3 hétig takarítottuk, mire ténylegesen lakhaató lett. Amiket találtunk már az első este: ágyi poloska, rohadó ételesek a konyhaszekrényben, koszos ablakok stb. A fürdő legalább rendben volt. Első bérelt lakásunk volt, mi is hibásak voltunk persze, mert nem néztünk körül nagyon alaposan (kezdődött az egyetem, sürgősen kellett egy hely). A tulaj később is tett mindenre. Semmit se javíttatott meg, csak ránk fogta hogy mi tettük tönkre. A kauciót sem adta vissza. Sőt, további pénzt követelt egészen addig, amíg ügyvéddel meg nem fenyegettük. Ja, és természetesen nem tettünk kárt a lakásban. Csak pl magunkkal vittük a saját gáztűzhelyünket kiköltözéskor és visszatettük az ő régi tűzelyét (pincében tároltuk addig), ami nem működött megfelelően, eleve ezért lett cserélve, és hiába szóltunk a tulajnak, tett rá magasból. Mosógéppel ugyanez. Kiköltözésnél meg pattogott, hogy hát hogy lesz akkor neki gáztűzhelye, meg a mosógépből is ömlik a víz. Hát ja, mondjuk legalább öt emailt írtunk azzal kapcsolatban hogy ez a helyzet, semmi reakció nem jött rá. Szóval iylen tapasztalatok után én biztos nem venném ki.
2021. szept. 12. 21:59
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha a bérleti díj kompenzálja és sürgősen kell lakhatás, akkor igen. Bár én egyébként is kitakarítok, de azért nem mindegy mekkora koszt kell eltüntetni.

Szerintem alapvetően tisztán kell átadni és tisztán kell visszavennie a tulajnak. Ha ez nem valósul meg, vonja le a kaucióból. Sajnos a mostani lakást úgy vettük át, hogy egyik nap kiment a bérlő, másnap meg mentünk mi. Az előző bérlő felületesen takarított ki, a konyhaszekrény fogantyúi ragadtak, az ablakon ki se lehetett látni . Mivel a másik helyen másnap lejárt a szerződés, így kénytelen voltam én kitakarítani. Ingatlanos volt a közvetítő, aki szerint "szépen ki volt takarítva", persze a tulajnak azért elmondtam milyen állapotok voltak képekkel.

2021. szept. 13. 11:32
 14/16 anonim ***** válasza:
81%

Én nem vállalnám be. Van rengeteg kiadó lakás. Ez a fajta dzsuva azt jelzi, hogy a tulaj abszolút nem foglalkozik az ingatlannal. lesznek ott még egyéb gondok és meghibásodások is.

Ha a #9-es által vázolt extra esetről van szó, az más.

2021. szept. 13. 22:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha tényleg "őskosz" van benne, ami évek alatt keletkezett és már maradandó nyomok nélkül nem is lehet eltűntetni, akkor nagyon rövidre zárnám a lakásnézést.

Ha csak simán koszos, az nem lenne gond. Bár nekem nem lenne pofám retkesen mutogatni a lakásomat.

2021. szept. 16. 13:03
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én 8 év után hagytam el az én kis albérletemet, azt is csak azért, mert végül tudtam venni sajátot. Az az albérlet viszont iszonyú jó volt, lokáció, méret, ár, minden stimmelt. Viszont iszonyú retek volt, már a 90-es évek óta albérlet volt, az előző lakó még retkes tányérokat is hagyott a fürdőkádban, a konyhaszekrénybe meg be voltak ragadva a poharak a mocsokba.

A tulajdonos mondta hogy sorry, de most költözött ki az előző, ő nem fog takarítani. Én mondtam hogy jó, nem gond, de egy tisztasági festés anyagköltségét vonja le a kaucióból, kifestjük. Egy hétig éjjel-nappal takarítottam, és azóta is hiányzik az a klassz lakás.

2021. szept. 17. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!