Mi az a szint, amit még bevállalnátok takarítás terén?
Tegyük fel találtok egy nektek megfelelő lakást, árban, lokációban, bútorok/gépek stb terén, de a tulaj lusta volt előtte takarítani, így koszos. Mi az a szint, amire még azt mondjátok, hogy egye fene, majd kitakarítjátok ti? A kérdés főleg azoknak szól, akik nem tudnak mocsokban élni. Pl a komplett konyhabútor vastagon zsíros-koszos-ragacsos, a hűtő láthatóan sosem volt takarítva, a fürdőben durván vastag a vízkő-rozsda-szappan lerakódás, a fuga koszos, az ablakon szinte ki se lehet látni, stb. Ezeket még bevállalnátok, hogy kitakarítjátok ti, ha amúgy jó a lakás, vagy inkább kifordultok az ajtón és kerestek másikat?
Most az, hogy ez a tulaj dolga lenne, az hagyjuk, a kérdés leginkább arra vonatkozik, hogy ti személy szerint mit vállalnátok be takarítás terén a beköltözés után, ami már egyértelműen a hétköznapi takarításon felül szükséges?
Alapveteőn ezeket simán bevállalnám, ha csak ennyiről lenne szó. (nyilván a megfelelően olcsó bérleti díj mellett)
A gond inkább az, hogy az a tulaj aki ezt nem csinálja (csináltatja) meg, az valószínűleg minden más területen is hasonlóan igénytelen (vagy fillérbaszó).
Nekem tök mindegy, hogy milyen a lakás, én tisztának tűnőnél is minden centit végigtakarítok.
Ha a kosz miatt olcsó, az csak előny.
Ez közel sem biztos!
Én minden bérlő után festetek és természetesen kitakarítok. Volt aki 8 évig lakott nálam, nála 4-5-ik évben anélkül megcsináltam, hogy kérte volna. Viszont volt egy év (haldoklót ápoltam és temettem)hogy nem tudtam megcsinálni. A pénz viszont kellett, mert sokban volt az az év, így nem tudtam a tőlem megszokott szinten kiadni
És nem lustaságból!
A bérlővel mindent átbeszéltünk, megcsinálta a festést is, ezért 5 hónapig nem fizetett semmit. Ő 5-ik éve lakik a lakásban.
De ha nem ilyen az együttműködés, fel lehet mondani a bérbeadó hibájából, mert nem vérszerződést köttök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!