Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mi az a szint, amit még...

Mi az a szint, amit még bevállalnátok takarítás terén?

Figyelt kérdés

Tegyük fel találtok egy nektek megfelelő lakást, árban, lokációban, bútorok/gépek stb terén, de a tulaj lusta volt előtte takarítani, így koszos. Mi az a szint, amire még azt mondjátok, hogy egye fene, majd kitakarítjátok ti? A kérdés főleg azoknak szól, akik nem tudnak mocsokban élni. Pl a komplett konyhabútor vastagon zsíros-koszos-ragacsos, a hűtő láthatóan sosem volt takarítva, a fürdőben durván vastag a vízkő-rozsda-szappan lerakódás, a fuga koszos, az ablakon szinte ki se lehet látni, stb. Ezeket még bevállalnátok, hogy kitakarítjátok ti, ha amúgy jó a lakás, vagy inkább kifordultok az ajtón és kerestek másikat?

Most az, hogy ez a tulaj dolga lenne, az hagyjuk, a kérdés leginkább arra vonatkozik, hogy ti személy szerint mit vállalnátok be takarítás terén a beköltözés után, ami már egyértelműen a hétköznapi takarításon felül szükséges?

2021. szept. 12. 13:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
Ha nem kristálytiszta, frissen festett a lakás, akkor fordulok is kifele, és viszont látásra.
2021. szept. 12. 13:53
 2/16 anonim ***** válasza:
91%

Alapveteőn ezeket simán bevállalnám, ha csak ennyiről lenne szó. (nyilván a megfelelően olcsó bérleti díj mellett)

A gond inkább az, hogy az a tulaj aki ezt nem csinálja (csináltatja) meg, az valószínűleg minden más területen is hasonlóan igénytelen (vagy fillérbaszó).

2021. szept. 12. 14:01
 3/16 anonim ***** válasza:
92%
Ha a bérletidíj tükrözi az állapotot, akkor simán bevállalnám. Ha nincs rá időm/kedvem/türelmem, akkor valakivel pénzért kitakaríttatom,...és ha lehet, akkor a tulajon behajtom, “próba=szerencse” alapon, de ez már csak hab lenne a tortán.
2021. szept. 12. 15:00
 4/16 anonim ***** válasza:
88%

Nekem tök mindegy, hogy milyen a lakás, én tisztának tűnőnél is minden centit végigtakarítok.

Ha a kosz miatt olcsó, az csak előny.

2021. szept. 12. 15:04
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
Azért ezt már nem. Normális állapotban kell kiadnia a lakást. Hogy fog viselkedni a továbbiakban? Ha por van, kicsit koszos minden, az nem gond, de amikor az látszik, hogy olyanok használták a lakást, akik soha nem takarítottak és a tulaj sem tartja fontosnak kiadás előtt kitakarítani, oda nem költöznék. Hogy nem sül le a bőr a képéről. Pofátlan lesz másban is.
2021. szept. 12. 15:08
 6/16 anonim ***** válasza:
77%
Minden csak megállapodás kérdése. Ha kifizeti a takarítást, vagy ezért alacsony a bérleti díj, akkor beszélhetünk róla.
2021. szept. 12. 15:18
 7/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha tényleg jó a lokáció és annyira alacsony az ára a piacon lévő hasonló többihez képest, akkor biztos hamar el fog kelni koszosan is. Mondjuk ha kártevők vagy gyanús szomszédok is vannak, akkor én nem vállalnám.
2021. szept. 12. 16:31
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Remélem tisztában vagytok vele, hogyha a tulaj most "lusta" volt kitakarít(tat)ni, akkor később is valószínűleg ugyanennyire fogják érdekelni a lakásban felmerülő mindennapos problémák és azok megoldásai.
2021. szept. 12. 18:20
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

Ez közel sem biztos!

Én minden bérlő után festetek és természetesen kitakarítok. Volt aki 8 évig lakott nálam, nála 4-5-ik évben anélkül megcsináltam, hogy kérte volna. Viszont volt egy év (haldoklót ápoltam és temettem)hogy nem tudtam megcsinálni. A pénz viszont kellett, mert sokban volt az az év, így nem tudtam a tőlem megszokott szinten kiadni

És nem lustaságból!

A bérlővel mindent átbeszéltünk, megcsinálta a festést is, ezért 5 hónapig nem fizetett semmit. Ő 5-ik éve lakik a lakásban.

De ha nem ilyen az együttműködés, fel lehet mondani a bérbeadó hibájából, mert nem vérszerződést köttök!

2021. szept. 12. 20:28
 10/16 anonim ***** válasza:
75%
9. És ilyenkor mindig mindenkinek az egyszeri kivételek jutnak eszébe, a 100-ból 1-szer esetek, csak hogy lehessen vitatkozni. Én értem, hogy nálad ez így történt. De 100-ból a másik 99 alkalommal a tulajdonos azért nem takarít(tat) ki, mert szarik bele.
2021. szept. 12. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!