Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A bérbeadók többsége miért...

A bérbeadók többsége miért nem üzletfélként, partnerként tekint a bérlőre?

Figyelt kérdés

Pedig józan ész szerint partnerek, üzletfelek lennének. Üzletet, szerződést kötnek valamire, ráadásul hosszútávút.

Vannak ilyen tulajdonosok, de ők a ritkábbak. Pedig ha a felek kölcsönösen !!! így tekintenének egymásra, sokkal normálisabb helyzet lenne.

Természetesen a bérlő is tekintsen így.

Ha valaki azt mondja, hogy a bérlőkkel lehet gond, nemfizetés, stb.? Igen, de másfajta üzletben is lelhet ilyen, nemfizetés nem teljesítés, bármi. Az ilyet persze joggal tekinti csalónak, szélhámosnak, stb. Akár bérlőről van szó, akár más üzletfélről.

2021. aug. 28. 15:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Azért nem partner vagy üzletfél , mert nem együtt fektetnek bele az ingatlanba .
2021. aug. 28. 16:27
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Mi alapján mondod, hogy a többsége?

Csak azért mert a neten mindenki névtelenül leírhat bármit, az nyilván nem garancia arra hogy fedi is a valóságot az állítása.

Azt meg kétlem, hogy negyedévente cserélgetnéd az albérleteket, és innen lenne a tapasztalatod miszerint a "bérbeadók többsége".

Az viszont tény, hogy Magyarországon az ingatlan kiadás mint üzletág nagyon gyerekcipőben jár sajnos.

A bérlők többsége még mindig úgy tekint a bérbeadókra, mint valami kormányközeli Döbrögi, aki kiszipolyozza minden forintjukat. Köszönhető mindez annak a politikai propagandának, amivel évek óta hergelik az egyszerű embereket a magánszférából finanszírozott ellenzéki hírportálokon keresztül.

Nemegyszer kaptam már meg én is, hogy biztos Fidesz seggnyaló vagyok amiért 15 év alatt sikerült 2 ingatlant befektetési céllal megvásárolnom (illetve felújítanom).

Azt persze senki nem tudja, hogy részben örököltem részben pedig 10-12 órákat dolgoztam éveken keresztül a hét 6 napján, és nem Orbán utalta a lovét a lakásokra.

Ebből kiindulva pedig sokszor előkerül a már jól bejáratott mentalitás, miszerint ha mán' van lóvé két lakásra akkó' megbírja ha csúszunk egy-két hónapot.

Vagy ha leégetjük a porszívót me' minek kiüríteni elég csak fél évente, majd vesz a hülyéje újat úgyis tele van lóvéval.

Nyilván én mint bérbeadó, csak az én szemszögemből tudok nyilatkozni.

Persze hogy vannak mind a két oldalon simlisek ez nem vitás. Abban viszont biztos vagyok, hogy ahol a bérlők panaszkodnak ott javarészt a feketézés miatt történt velük az ami.

Ugyanis egy normálisan közjegyző előtt megkötött szerződés, az védi mind a két felet.

Aki pedig feketén vesz ki bérleményt, az viselje annak minden velejáróját.

2021. aug. 28. 16:43
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
Bérlőként mondom, hogy a mai törvények a tulajt alig védik, és ahol a törvény érezhetően az egyik felet favorizálja, ott lehetetlen egyenlő félként tekinteni egymásra.
2021. aug. 28. 19:56
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Mert az egyik fél kiszolgáltatott a másiknak. A berbeadok nincsenek annyira rászorulva a berlokre többnyire, és ezt sokan ki is használják.
2021. aug. 28. 20:48
 5/11 anonim ***** válasza:
59%
#3 Kérdezd meg azokat, akik nem tudják kirakni a fizetni nem hajlandó gennyládákat a lakásukból, hogy valóban a tulajt védik-e a törvények...
2021. aug. 28. 22:59
 6/11 anonim ***** válasza:
91%

#5 Te meg tanulj meg szoveget ertelmezni...

Amugy a magyar torvenyek se a kiadokat se a berloket nem vedik rendesen, rengeteg a feketezo, nincsenek biztositasok, a szerzodeskotes alig szabalyozott, nem veletlen akar a legtobb magyar sajat ingatlant.

Erthetetlen szamomra h egyik politikai ero se kampanyol egy uj alberleti rendszer jogszabalyozasaval.

De amilyen hulye a nep olyan a vezetesre van igeny.

2021. aug. 28. 23:18
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Eddig egyetlen tulajom volt, aki úgy viselkedett, mint ahogy írtad, de tőle három nap után el is köszöntem. Szerintem amúgy elmebeteg volt (nem akarta engedni bevezetni a hűségidős netet a nevemre, nem a lakásra(!), mert félt, hogy a lakáson marad, ha elköltözök. Mondtam, hogy itt a szerződés, olvassa már el, hogy nem így van. Azt mondta, neki nincs ideje olvasgatni és nem is érdekli igazából. Kapucsengővel naponta 10-15 alkalommal csekkolta, hogy épp otthon vagyok-e (nem vicc!), a szomszédoknak kiadta, hogy figyeljenek engem, mikor ki jön hozzám és írják fel. Elmesélték, mert már őket is nagyon zavarta, hogy ezekkel zargatja őket).

A többi 5 teljesen normális volt, három kiemelkedően (például eltörtem véletlenül egy hatalmas tükröt, hívtam a tulajt, hogy tudjon róla, de ne aggódjon, nemsokára jön az üveges és kicseréltetem. Azt mondta, hogy nyugodjak meg, van biztosítás, egy fillérembe nem fog ez kerülni, nincs semmi baj, előfordul néha. Na így is lehet. Nála 6 évet laktam, saját lakásba költöztem el tőle). 15 évig laktam albérletben és a váltások oka mindig a lakások eladása, vagy rokon beköltöztetése volt.

2021. aug. 29. 09:12
 8/11 A kérdező kommentje:

Most olvastam a válaszokat.

1-es:

Ez így ostobaság. Mert csak azok partnerek vagy üzletfelek akik együtt fektetnek be valamibe? Tényleg?

Akkor például, hogy lehetnek üzletfelek azok akik kereskednek, adnak-vesznek valamit vagy szolgáltatásra kötnek szerződést és még sorolhatnék példákat.

2-es

Nos, abban van igazság, hogy a hangzatos történetek terjednek el mindig legjobban illetve a net tele van nagyszájú, keménykedő emberekkel akik ott élik ki magukat. Aztán könnyen úgy jön le egy ponton túl, hogy sok ilyen van.

Igaz, lehet, hogy nem a többség ilyen, nehéz ezt megmondani.

3-as

Egyébként abban igazat adok én is bérlőként, hogy a szerződést megsértő, főleg súlyosan megsértő bérlőt (mint ahogy semmilyen üzletben, szerződés esetén sem aki megsérti azt) nem kellene védenie a törvénynek.

Én is ismerem a törvényt és valójában nem is igazán a bérlőt védi, hanem a nem teljesítő bérlőt, hogy ne lehessen kirakni.

Amíg a normális üzleti viszony tart, amíg nincs az, hogy nemfizetés miatt a tulaj ki akarja rakni, addig igazán a törvény sem hozza előnyös helyzetbe a bérlőt.

Amikor viszont már a bérlő sérti meg a szerződést, na akkor pedig védi a törvény.

4-es

Az utóbbi években ahogy felpörgött a piac és egyre nehezebb normális lakást találni és egyre drágábban lehet, ez így van. De amit kérdeztem jelenség nem most alakult ki, maximum felerősödött.

5-ös

Nem értetted meg.

Egyébként pedig, hogy kérdezze meg azokat a bérbeadókat... Igen, meg lehet kérdezni őket, de nem csak ők léteznek, hanem rajuk kívül még sok bérbeadó és bérlő. Ők is ugyanúgy mérvadóak, nem csak akiket te írsz.

De igen, meg lehet azokat IS kérdezni.

6-os

Nagyon igazad van. Vannak országok ahol nagyon jól vannak ezek szabályozva és ott a törvény vagy akár az ügynökségek, amik totál mások mint az itthoni ingatlanügynökségek, kikényszerítik a szerződést betartását.

És amíg valaki jogosan jár el, addig a másik fél nem léphet vele szemben fel. Oda-vissza kölcsönösen. Ez tetszene itthon is.

A bérbeadók is jobban járnának, már csak a nagyobb biztonság miatt is.

Még az olyan helyeken is nyugodtabban alhat a bérbeadó is, mint például Anglia amelyik tele van mindenféle alja bérlőkkel, vendégmunkásokkal. De a törvény és az ügynökség miatt védve van. Viszont a bérlő is, mert ha betartja amit aláírt, akkor az ő jogai is garantálva vannak.

7-es

Igen, mondjuk ez az amit a 2-esnél is írtam, a személyes tapasztalat (meg amiket hall, olvas) totál befolyásolja az embert és abból a szemszögből indul ki.

Totál igazad van.

2021. aug. 30. 08:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy kérdésem lenne csak.

Miért NE tekintené üzleti partnernek? Van egy szerződés, amelynek betartása mindkét fél feladata. Én is és a bérlőm is ehhez tartjuk magunkat, nincs is probléma.

2021. aug. 30. 12:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom. Laktam több albérletben, kb. egy volt normális, nem mászkált oda minden hülyeségért. Azt hitték, lelakom a lakást, mindent megszabtak, megjegyzést tettek pl. hogy sok vizet használok. Mi köze hozzá? Kolléganőm most olcsón lakik régi épületben, ott a tulaj nem akar idegeskedni, tudja, hogy ő megbízható, inkább olcsóbban adja ki emiatt, mert így nyugodtabban alszik a tulaj is. De a legtöbben nyerészkedni akarnak, holott iszonyat drága az albérlet a fizetésekhez képest.
2021. aug. 31. 08:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!